Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.15%  Shanghai -0.16% S&P500 -0.72%  DAX futures -0.38%

Sentiment: Glatt!

Som ventet holdt FED renten uendret i går, men pekte på inflasjonsproblematikken og ytterligere rentehevinger senere i år. Den første reaksjonen i markedet var opp, før alle indeksene solgte kraftig av. Dette er ikke “bull marked oppførsel”, men et marked som sliter med tillit. FED styrer etter et inflasjonsmål på 2%, og her ser dere ulike indikatorer som representerer prisstigning. 

-/ I GÅR MELDTE ThinFilmat de lanserer en blockchain løsningfor sine NFC (Near Field Communication) løsninger. Enda et skritt for å sikre sporing og sikker overføring av rettigheter. Vi kommer til å se flere slike initiativ i 2018, når børsnoterte og etablerte selskaper omfavner denne nye teknologien. ThinFilm baserer sin blockchain på Ethereum protokollen.

-/ SVAKERE tall enn ventet fra Spotifyi går. En fin tid å være realist. Kursen har steget fra $132 på noteringsdagen til $170 ved stengetid i går. Klarer du 25% oppgang i løpet av en fire uker lang børskarriere, er det på tide å vaske ut dårlige nyheter og skape grobunn for realistiske forventninger i fremtiden.

-/ APROPOS blockchains. 2018 skal være året da handel av kryptoassets går fra sentraliserte børser til desentraliserte markedsplasser. Forskjellen er at du handler direkte mot en anonym motpart, i stedet for å overføre verdier til en tredjepart/børs. Jeg skrev i mine spådommer for 2018 at jeg trodde AirSwap, med de tidligere Virtu Financial programmerne i førersete, ville gjøre det bra i år. AirSwap omsatte for $1 million på sin første handelsdag i følge Bloomberg. En annen konkurrent er Radar Relay som omsatte for over $100 millioner i sin beta periode.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer