Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.50%  Shanghai -1.19% S&P500 +0.18%  DAX futures +0.00%

Sentiment: Korreksjon!

Børsene skjelver igjen, og mye virker annerledes enn i fjor. Det er rett og slett mindre hold i markedet, vi setter nye bunner, vinnerne sprekker (tech og banker), og råvarer gir abnormale utslag (olje). Læreboka forteller oss at dette er vorspielet til den endelige bunnen senere i år eller i 2019. Her bør man være forsiktig, sette stoploss eller justere ned størrelsen på posisjonene. Hvis du ikke var kjempe-long i fjor, da alt steg i jevnt tempo, bør du i hvert fall ikke være kjempe-long akkurat nå.

Rentene er på vei opp. Grafen nedenfor viser sannsynligheten for fire rentehevinger eller flere i USA i år. Den har steget fra 30% til 45% i april måned. Skal vi nevne fadesen til AP og KrF i går, da de gikk mot regjeringen, Norges Bank og SSB sin anbefaling, må vi nevne at dette opprinnelig var Norges Bank sitt ønske. Et fagmiljø som kanskje er mindre opptatt av billig retorikk enn politikerne i finanskomiteen på Stortinget. Etter KrF sin piruett blir det nye inflasjonsmålet 2% i stedet for 2.5%.

-/ RUNE BJERKE slapp gode tall for DNBi dag tidlig. De tjente 1 milliard norske kroner mer enn i samme periode i fjor, men uten reklassifisering av renteswapper (Mørkegrønn) og bedre mark to market, hadde de tjent mindre enn i Q4. Jeg har i tillegg spådd nedgang i DNB Markets sine inntekter (Lilla farge) som følge av MiFID II, derfor har jeg anbefalt å shorte aksjen. Se på inntektsutviklingen i dette segmentet fra 475 millioner i Q4 til 312 millioner i Q1. Det er en nedgang på 33% i inntektene….

-/ KNALLTALL FRA Facebooki går, og aksjen steg til $171 after hours. Da Cambridge Analytica skandalen smallt, falt kursen ned til $153. Jeg tror vi nå kan legge den bak oss, ikke mistet de noen brukere eller kunder. Antall personer som logget seg inn og brukte Facebook i løpet av en måned var i snitt 2.2 milliarder i første kvartal. 100 millioner mer enn analytikerne ventet.

-/ BJØRN KJOS har etablert Norwegian Block Exchangefor å se på bruken av tokens / blockchain i sitt billett og rewardsystem. Da slipper de valutaproblematikk, supportfunksjoner, de øker innovasjonskraften med nye produkter som kan skape flere økonomiske ben å stå på. Bank Norwegian, der de skummet fløten av forbrukslånmarkedet, var en ubetinget suksess. I dag leverte selskapet kvartalstall som ventet, og jeg fikk endelig rett i min spådom at aksjekursen ville komme ned igjen etter de elleville budryktene. Dog bommet jeg med 30 kroner, penger det også..

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer