Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.07%  Shanghai -0.49% S&P500 -0.55%  DAX futures +0.00%

Sentiment: Roligere!

Det har vært et rolig døgn i det globale aksjemarkedet, til tross for krigstrommer i middelhavet. Det nærmer seg nå et angrep på Syria fra USA, UK og Frankrike. Selv om pressen trekker frem en obskur russisk diplomat som sier at Russland vil forsvare Syria ved å angripe amerikanske krigskip, så er den offisielle holdning at de vil forsvare sine egne tropper. Derfor forlot også russiske skip sin marinebase i Syria. Jeg forstår at pressen har alt å tjene på krisemaksimering, da det selger aviser og klikk, men det er ikke særlig opplysende for publikum som kanskje bare trenger å bli informert. 

Nå går vi inn i kvartalssesongen og da begynner aktørene å handle på prisingsvariabler, og ikke bare makrostøy. Det tror jeg mange er glad for. Jeg finner ikke grafen, men jeg så en oversikt over antall selskaper som har kuttet i utbytte eller tilbakekjøpsprogram som følge av handelskrigen. Dette er en interessant problemstilling, da det går på både sentiment, direkteavkastning og disponering av likviditet. Ingen ønsker å dele ut penger hvis de tror selskapet går mot vanskeligere tider.

Det fine med korreksjoner er at Price/Earnings faller, og gjør det i teorien mer attraktivt å kjøpe aksjer igjen. Vi skal dog være forsiktige med å være tidlige ute, da PE prisene faktisk kan undershoote også. Se f.esk tidlig 90 tallet eller hvordan de lå i nedre del av intervallet fra 2004 til 2015.

-/ OLJEAKSJENE stod fortsatt i fokus i går, da råoljen er i ferd med å bryte opp gjennom beste notering siden desember 2014. Det kommer til å sprute inntjening og investorkroner over sektoren hvis dette nivået holder seg. Statoilstengte 199.60 kroner, og TGS Nopecer opp 15% på to dager, med 200 millioner kroner i omsetning senest i går. I Finansavisen kan vi lese at Titan Opportuinites Fundansetter en analytiker fra SEB. Fondet er et “oil recovery fund” med en tidshorisont på 3-5 år, og ledes av tidligere Fredriksen forvalter Espen Westeren.

-/ FÅ MED DERE siste #Pengepodden med Anders og Tom, der de snakker om Spotify, handelskrig, langsiktighet, smutthull i skattesystemet og handel med mini-futures.

-/ SKAL DERE LESE en artikkel i dag, er det portrettintervjuet av Michael Novogratz i The New Yorker. Han sluttet i ledergruppen til Goldman Sachs for å danne Galaxy Digital, en investeringsbank for krypto. Han er en virkelig karakter, og ikke din vanlige a4 finansdude! “A sidelined Wall Street legend bets on Bitcoin”

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer