Morgenrapport Torsdag

Nikkei +1.47%  Shanghai +0.45%  S&P500 +1.20%  DAX futures +0.65%


Sentiment: Roligere!

Kursene stiger, og ser man nøye på chartene ser man tydelig at vi aksjemarkedet kanskje satte en dobbelt bunn. Det er selvfølgelig fristende å erklære faren for over, men det kommer jeg ikke til å gjøre. Forskjellen nå og tidligere er at både obligasjonsmarkedet og aksjemarkedet faller samtidig. De skal jo egentlig ha en diversifiserende effekt på hverandre.

CPI tallene fra USA som ble presentert i går viste en overraskende oppgang på 0.5% i januar, mot ventet 0.3%. Det førte til en rask bevegelse lavere på aksjeindeksene, men de hentet seg inn igjen i løpet av kvelden. Jeg skrev da et innlegg om at reaksjonsmønsteret begynner å normalisere seg. Når utløste overraskende makrotall en reaksjon i det hele tatt? Eller når siste fikk vi et overraskende makrotall..

Vi har vær gjennom et 30 år langt bullmarked for obligasjoner og rentepapirer. Renten har vært langsiktig fallende ettersom tillit, stabilitet og vekst har bygget den moderne verden. Hver gan renten har spiket høyere, har det utløst en finanskrise fordi vi har rukket å bli forgjeldet siden forrige gang. Problemet i dag er stigningstakten på renten er på varselnivå igjen, og gjelden sjølsagt gigahøy!

-/ BJØRN KJOS og Norwegian leverer dårlige tall for 2017. Det kommer til å være delte meninger om dette i dag. Ser man glasset halvtomt er det klart at selskapet har skyhøy gjeld, et gryende kostnadsproblem, voksesmerter og stigende fuelkostnader. Ser man glasset havlfullt er det klart at mye av dette var inndiskontert i de lave kursene mot slutten av 2017. I tillegg har de svært gode muligheter til å refinansiere, hente mer egenkapital etc. Ikke nok med det; Flyene er stappfulle, og da kan de skru opp prisen for å kompensere for økte kostnader.

-/ TOM HAUGLUND flytter til Spania med familien, og da trenger Nordnet en ny investeringsøkonom. Les denne jobbannonsen og spør deg selv om dette kunne vært deg! Jeg kan vanskeligere se for meg en morsommere jobb for den aksjeinteresserte.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer