Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei -0.18% Shanghai +0.56% S&P500 -0.08%  DAX futures +0.04%


Ikke det store å juble for hverken i Europa eller USA igår, men det er noe mer inspirerende handel på gang i Kina idag. Nikkei handler flatt etter at Bank of Japan sitt todagers møte, mens Korea kommer ned over prosenten på fornyet frykt for naboen i nord. Amerikansk BNP og Philly Fed indeks er så og si det eneste på blokka idag.

Bank of Japan stemte 8-1 på å fortsette i samme spor som tidligere. Hvis noe så vurderer de å kjøpe ytterligere japanske statsobligasjoner for å senke yieldkurven på 10åringen, som igjen forhåpentligvis vil presse innenlands investorer til å slippe penge løs. Inflasjonsmålet er så langt unna at det frykter det hvertfall ikke. BoJ holder stand som den pengepolitiske mest aggressive sentralbanken.

I ett ellers svært uinspirerende tankmarked så har Frontline prøvd å kjøpe opp eller fusjonere med flere aktører, uten hell. En av de argeste konkurrentene, Euronav, ser nå ut til å kunne snappe opp Gener8 Maritime. Gener8 er hovedsaklig eid av Oaktree Capital, med en marketcap på 1/3 av Euronav, så det er hvertfall en tilsynelatende rasjonell eier bak selskapet, en deal er med andre ord ikke usannsynlig. Markedet er ikke utelukkende positive til at Euronav skal påta seg slike forpliktelser, og sender Euronav ned over 4% i etterhandelen, mens Gener8 var opp nesten 10%.

Skrev for noen uker siden om Tesla sitt gigantiske batteri, de bygget på under 100 dager, i Australia.
Nå har det vist seg hvor smart teknologien de bruker er. Et stort kullkraftverk falt plutselig av nettet, noe som medførte et stort bortfall av strøm. Teslas batteri koblet seg på etter noen få millisekunder og dekket det nødvendige bortfallet frem til andre kraftverk fikk reagert og økt strømtilførselen, batteriet reagerte så raskt at kullkraftverket ikke engang hadde falt helt bort før batteriet var igang med å dekke bortfallet (vist i grafen over). Det var over 1000km mellom Teslas batteri og kullkraftverket som hadde problemer, og Tesla var ikke kontraktert for å dekke denne delen av Australia, de hadde lagt det inn i systemet bare fordi de kunne.

Skrev igår ett innlegg om Fremtiden til bilindustrien. Hovedsaklig basert på BCG sin rapport, hvor det er SEAVs (Shared Electric Autonomous Vehicles) som pekes ut som den beste kandidaten for både forbrukerne og bilprodusentene.
Illustrasjonen over er litt eldre enn rapporten, men ikke helt ubeskrivende av hvordan den nære fremtiden ser ut til å bli. Tesla har allerede testet ut teknologien som gjør at bilen kjører deg til jobb, for så og scanne parkeringsskilt og plasser for å vente på deg til du er ferdig, eller trenger bilen igjen. Hva om bilen heller kjørte naboen til sin jobb istedet for å stå stille og ta opp plass?

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer