Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei -0.11%  Shanghai +0.36%  S&P500 +0.14%  DAX futures -0.04%


Rolig dag på europeiske indekser, men hovedindeksen klarte å presse seg til en ny rekord, nummer 50 for året! Lakse aksjene ledet toget etter at Grieg Seafood leverte vesentlig bedre enn ventet, en sektor som har lagget indeksene markant i år, noe som ikke akkurat har vært tilfelle de foregående årene. Telenor fortsetter sin reprising, og var også en stor bidragsyter. Mer volatilitet var det å spore i asia på morgenkvisten, Trump er Kina og holder en felles pressekonferanse med Xi. Han strekker seg langt i å lovprise lederen for Kina, men presser selvfølgelig for at landet skal gjøre mer mot Nord Korea. Heller ikke det store på makrofronten idag, ECB sin månedsstatistikk, jobless claims fra USA som ikke flytter markedet lenger, og tale fra tysklands sentralbanksjef.

SAS emisjonen med sterk interesse blant investorene, det har ligget fullmakter på denne siden starten av oktober så bør således ikke komme som noen stor overraskelse. At de øker emisjonsbeløpet med 25% er et godt tegn, dette åpner for at emisjonen blir gjort med kun en mindre rabatt. Provenyet er planlagt brukt for å innløse preferanseaksjer, som igjen skal gi bedre lånebetingelser for drift, og kjøp av nye fly. Skal ærlig innrømme at aksjen har flydd under radaren min en stund, men den fortjener kanskje oppmerksomhet på linje med Norwegian, da SAS faktisk har steget 91,7% så langt i år.

Bitcoin satte nye rekorder igår på $7888, da det ble meldt at den potensielle hard forken ble avlyst. BTC korrigerte så over 10%, for så å stabilisere seg igjen på $7400, nok en dag i kryptoland.
En hard fork har skjedd tidligere, og betyr at kryptoen deles, dette skjer gjerne på bakgrunn av underliggende endringer i koden, hvor en gruppe bryter ut med den nye, og en gruppe velger å bli igjen med den gamle.
En gruppering hadde jobbet for å få økt transaksjonmengden i BTC, noe som ser til å være det svakeste punktet for digitalvalutaen for øyeblikket, men grunnet stor motstand i miljøet valgte de å legge dette på is.
En annen vesentlig diskusjon, som har fått litt mer oppmerksomhet, er den enorme strømmengden som kreves for hver enkelt BTC transaksjon. God artikkel om temaet fra VIce her.

Oslo Bør har tatt grep om Twitter kontoen sin,  og publiserer nå forløpende relevante grafer og statistikk, som vist over ved Energi indeksen sin outperformance siden oljen bunnet ut i juni.

Selvaag Bolig er et av de mange selskapene som leverer tall idag, uten å ha gått nevneverdig inn i materien så bemerker jeg meg at utbyttet reduseres fra 50% av overskuddet, til 40%.
De har også en lengre presentasjon av selskapet, strategien, og hele investerings- og byggeprosessen.

Her er også en kort og god kommentar på Nordnetbloggen som tar for seg Bullmarkedet i USA vs Japan 1989

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer