Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +0.27%  Shanghai +0.43%  S&P500 -0.47%  DAX futures 0.1%


Hovedindeksen kjørte eget løp igår, med ny rekordnotering og under 1 poeng unna det helt usignifikante 800 nivået. Telenor, Hydro og Yara var lokomotivene her hjemme, mens europa handlet bredt ned sammen med de amerikanske indeksene som så sin verste dag på 7 uker. Asiatiske indekser handler stort sett opp etter en nyhetsfattig dag, noe som igjen gir grønne futures i Europa. Er vel ingen som faller av stolen hvis dette markedet kjøper opp dippen? ECB sin pressekonferanse tar alt fokus idag, men boligtall fra USA kan også noteres som viktig.

Telenor leverte så absolutt varene igår, og en av de større driverne på resultatet var
kostnadskutt programmet som ligger forran skjema, de er godt på vei til å kutte en milliard i kostnader for 2017. Aksjen er opp 34% siden nyttår, noe som hjelper lite for SB1M analytikeren som står hardnakket på
salgsanbefalingen sin og kursmål 125kr, kanskje den tunge dagen for telekom i USA gir han 1-2% mindre feil idag.

Ikke en eneste sektor var positiv på SP500 indeksen igår, og volumet lå også godt over snittet for de siste 20 dagene. Obligasjoner så også salgspress hvor yielden på den amerikanske 10åringen steg til 2,475%, noe som er 7mnd høy. Det samme salgspresset var i Europa, og dette kan godt være sen posisjonering før Draghi entrer talerstolen idag. Nå har jeg også tidligere nevnt at rotering ut av obligasjoner og inn i akjser har vært en del av oppgangen siste 3mnd, og avkastningen på statsobligasjoner gir fortsatt rom for priskorrigering. Kjapp oversikt over yielden på de forskjellige 10årige statsobligasjonene: Japan 0.07%, Germany 0.48%, France 0.88%, UK 1.41%, Spain 1.63%, Italy 2.04%, Portugal 2.26%, US 2.47%, Greece 5.48%.
Nå skal det også nevnes at makrobildet støtter godt opp for de lave yieldene. IFO indeksen i Tyskland alene indikerer at BNP veksten kan kommer opp mot 4%!

Golden Ocean gjør ikke stort ut av seg om dagen, mens vi samtidig ser Capesize ratene stige godt
over $22k/dagen. Aksjen har lagget ratene med over 10% siste uken alene. Dette er ikke
ensbetydende med at aksjen har en åpenbar oppside, da November kontrakten handler 10% under spot ratene. Det kan dog ligge mange gode tradingmuligheter i aksjen før, over og etter Q3 tallene 30 november, bare man har i bakhodet at Q1 stort sett er triste saker for denne sektoren.

Statoil slapp akkurat tallene sine, og slår forventningene med god margin. De leverte $800m etter skatt mot ventet $757m.  Oppjusterte forventninger til produksjonsvekst og lavere guidingen på capex slår nok heller ikke negativt ut for aksjen idag. OSEBX 800 ser du nok klistret ut over mange avisforsider imorgen.

Over er en oppdatert versjon av en graf jeg har vist tidligere, amerikansk oljeeksport.
Vi var vitne til en eksplosjon i eksporten etter orkanene rammet oljeraffineriene, og oljen fant veien til europeiske havner istedenfor. Eksporten kom naturlig nok ned like fort som raffineriene ble skrudd på igjen, men det interessante er at eksporten er tilbake på de høye nivåene, uten at dette er på bakgrunn av nedstengelser. Noe kan tilegnes den store spreaden mellom WTI og Brent, men det store spørsmålet er om OPEC vil la amerikanerne fortsette og spise markedsandelene deres mens de holder igjen på produksjonen selv. Svaret får vi i slutten av november.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
26.10.2017 07:47

Statoil slo vel ikke forventiningene?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
26.10.2017 08:05

Refererer til justert driftsresultat etter skatt, iflg Reuters konsensus var det ventet $757m, hvor det kom inn på $800m