Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +0.39%  Shanghai -0.20%  S&P500 +0.07%  DAX futures -0.06%


Rekorder brytes fortsatt i høyt tempo. Dax indeksen i Tyskland, og amerikanske Dow og Sp500 satte alle nye rekorder igår, mens asiatiske indekser handler nær det høyeste på 10år. Marginalt svakere kinesisk BNP klarte heller ikke å stoppe dette godstoget. 
Retail Sales fra UK og Philly Fed manufacturing fra USA er eneste av makro som bevege markedet idag

Idag er det nøyaktig 30 år siden Black Monday, dagen som holder rekorden for største intradagsfall i amerikansk historie. Over ser du intradagsfallet til de da største selskapene på indeksen, hentet fra denne artikkelen hos WSJ. Det er interessant å se at den spanske IBEX indeksen kun falt 2,5% samme dag, i en så sammenkoblet verden som vi lever i idag, ville nok det sett langt verre ut.
Dow Jones bevegde seg over 20x mer enn vanlig denne dagen, men selv om ikke indeksen har hatt tilsvarende fall siden da, så er ikke slike bevegelser like sjeldne som man skulle tro. det Ikke mer enn to år siden den sveitsiske sentralbanken valgte å gå bort ifra Europeggen sin. Dette gjorde at valuaten bevegde seg 40x mer enn en vanlig intradag. Disse hendelsene vil skje igjen, som alltid er spørsmålet hvor, når og hvilken retning.
Legger ved Bank of America Merrill Lynch sin tabell for verdisettelse av SP500 indeksen, for de leserne som ble for negative, der kan man se at det fortsatt er noen få verdsettelses metoder igjen som ikke er helt blåst forbi historiske snitt.

Thinfilm kom med melding, etter børs, om at de skal hente inn rett i underkant av 900mill gjennom en private placement, mellom 2,5 og 2,65kr. Den ble plassert i løpet av gårsdagen på 2,5kr, nederste delen av rangen, men fortsatt 7,8% høyere enn sluttkurs. Skal nevnes at selskapet ikke var verdsatt tll mer enn 1,9mrd på gårsdags sluttkurs, og at aksjen er ned 20% siste måneden alene. Denne emisjonen var uungåelig. Funding planen har vært å få de større aksjonærene til å utløse warrentene sine, men siden de lå i 3,8-4,5kr området så var det langt ifra oppnålig.
Nå er selskapet godt oppkapitalisert, og klar for å rulle ut storskala produksjon, her kommer det absolutt en rekyl.
Gjenstår dog å se om de har vært for trege med å komme seg på markedet, og om teknologien er i ferd med å løpe fra dem, akkurat som brorparten av biometri selskapene så smertefult opplevde.

NSG har tatt et stort steg i retning av å få restrukturert gjelden sin, og aksjen beveger seg deretter. Hvis du er en av de som hopper på aksjen fordi du mener den nå er trygg, så anbefaler jeg at du tar en kjapp titt på den reelle underliggende verdien, som @selaco delte igår. Aksjen vil bli en tumleplass for traderne frem til restruktureringen er komplett.
Her også er spørsmålet om forretningsmodellen er levedyktig fremover, eller er det anderledes denne gangen?

Nå som det bare er en uke til neste ECB møte, så er det på tide igjen å se litt på hva de faktisk driver med. Jeg har vært innom tidligere at FED er igang med tilbaketrekkingen sin, og ved all sansynlighet setter opp renten ved sitt møte i desember. ECB, med Super Mario i spisen, derimot blåser balansen til nye høyder daglig, og grafen over fra Deutsche Bank viser bra hvor uasnvarlig denne sentralbanken opererer. De makter nå å kjøpe 7x mer obligasjoner enn det som blir utstedt i Europa, de støvsuger altså markedet! FED har iløpet av sin periode med kvantitative lettelser aldri kjøpt mer enn det som har blitt utstedt. Håper at ECB hvertfall begynner å preppe markedet for en exit eler utflating snart. Ikke fordi jeg ønsker markedet ned, men fordi dette ikke er sunt på sikt.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer