Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.24%  Shanghai -0.22%  S&P500 +0.08%  DAX futures -0.09%


Sentiment: Verdiskaping bare skjer!

I oktober 2008 handlet Hovedindeksen på Oslo Børs under 250 punkter. I dag handler den samme indeksen på ny all time high; 761. Rubbel og bit på Oslo Bør sin bredeste indeks har dermed gått tre ganger siden finanskrisen, da alle trodde at verden aldri klarte reise seg igjen. Vi solgte i panikk. Sånn er næringslivet, verdiskaping bare skjer, kanskje ikke akkurat i de sektorene som ble rensket ut, men det bare skjer. Folk står opp om morgenen og produserer!

En lettbeint digresjon kanskje, men lærepengen er å ikke tro at vi skal flate ut i alle evighet eller tilbake til ett eller annet nivå som er mer “fornuftig”. Markedet skal stige i all evighet, med korreksjoner for å rense bort syke selskaper og gjeld, ellers er det noe galt med samfunnet og økonomien vi lever i.

-/ TIL OG MED Seadrill ser ut til å overleve med navn og ledelse. De restrukturerer bort dårlig gjeld og Fredriksen kjøper aksjer. I følge beregninger fra Tom Hauglund vil agens aksjonærer sitte med verdier for 25 øre post restrukturering. Jeg ville derfor vært forsiktig å hoppe på en opptur i disse dager.

-/ STREIKEN i SAS ble avverget, og Bjørn Kjos kjøper 1 millioner aksjer i selskapet. Fra april 2016 til september 2017 (nesten 1.5 år) har aksjekursen i Norwegian gått fra 380 kroner til 180 kroner. Det er dramatisk og nå satser Kjos nærmere 200 millioner kroner på at bunnen er satt. Ikke ble det nye flyavgift med MDG heller, kanskje Kjos avventet valget.

Jeg sender dere videre inn i dagen med en lærerik gladsak:  “Wind could make Britain an energy superpower to rival Arabia”  Det godkjennes vindparker i UK som aldri før, og nå har output målt mot pris halvert seg på et år. Tenk deg dét, det er altså dobbelt så lønnsom nå og langt under hva de bygger nytt kjernekraftverk for. Bullish for Dong Energy og Vestas Wind Farms.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer