Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +0.17%  Shanghai -0,11%  S&P500 +0.31%  DAX futures -0,16%


Vag oppgang i markedet gjennom kvelden og natten. Trump sier han ikke vil angripe Nord Korea (enda), og løfter gjeldstaket slik at mislighold og nedstengning ikke kommer på avisforsider igjen før om 3-4mnd. ECB sin pressekonferanse kl 14.30 står i hovedfokus, slik at Riksbanken sin renteavgjørelse kl. 09.30 settes litt i skyggen. Oljelagertallene kl 17 vil også gi litt volatilitet, det er ventet trekk på 5m fat av olje, og 3m fat av destillater.

Trump holder litt igjen i forhold til Nord Korea, og legger opp til sanksjoner mot de som handler med landet. FN klarer ikke og enes om å ilegge landet sanksjoner, så dette kan legge press på samlingen. Kina har gjort det veldig klart at de ikke vil godta et “ubegrunnet” angrep mot N.Korea. Kina er svært lite interessert i store amerikanske styrker plassert inntil sin egen landegrense, og skulle USA gå inn i Nord Korea så vil dette også bety at store styrker og baser blir værende igjen i landet. Sør Koreas statsminister sier forsåvidt at de forventer en ny rakett 9 september.

For å krydre den ellers rolige geopolitiske situasjonen om dagen, så stenger Iran luftrommet sitt for amerikanske og saudiske fly i påvente av “en stor kunngjøring”. Lenge siden vi har hørt fra den kanten!

ECB står ovenfor et dilemma idag, enten svekke Euroen, og “støtte” Italia over valget til våren, eller starte en nedskalering av kvantitative lettelser for å øke sitt eget handlingsrom på sikt. Markedet priser inn en marginal overvekt på sistnevnte, men den letteste avgjørelsen er den første.

Frontline og resten av tank segmentet får litt oppmerksom da spotratene kryper tilbake. Raffineriene i USA trenger olje igjen, og siden Gulfen ikke er et ideelt sted for seiling så må skipene som kommer fra øst losse av andre steder, altså lengre seiledistanse. Det ligger også over 38 tankskip i den amerikanske gulfen og venter på å losse av lasten, da skadene på infrastrukturen enda ikke er fullført. Dette har ført til at vest afrikanske laster ser etter asiatiske kjøpere istedenfor, heller ikke en kort seilas. Dette er en gjennombombet og ganske tungt shortet sektor.


Irma
har allerede lagt Antigua og Barbuda i grus, men ferden videre er fortsatt noe uklar, og er man heldige så svekker den seg fra en kategori 5 til 3 før den treffer de virkelige høyt befolkede områdene.
Skulle dog Irma treffe Florida med full styrke så vil dette svekke oljeetterspørselen i stor grad, uten å påvirke tilbudet i det hele tatt, i motsetning til hva som skjedde med Harvey.

At Kina beveger fysiske råvaremarkeder er det liten tvil om, noe som gjør det veldig interessant å se at det statlige investeringsfondet CIC selger seg vesentlig ned i Teck Resoursces, et kanadisk gruveselskap med eksponering mot kobber og kull. Kan gi utslag i sektoren idag.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer