Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.07%  Shanghai +0.09%  S&P500 +0.12%  DAX futures +0.30%


Sentiment: Det koker!

Markedet viser ytterligere tegn til svakhet, og det kan virke som “dipp-kjøperne” fortsatt er på sommerferie. Indeksene har også fått en lei tendens til å selge av de siste minuttene av tradingsesjonen. Det kan være intradag longs som gir opp, eller investorer som ønsker å minimere risiko over natten. Slik er det definitivt ikke i sterke bullmarkeder!

Jeg tror den beste strategien er å smøre seg med tålmodighet til dette snur eller vi får flushet ut kortsiktige selgere. Det er ingen grunn til å påta seg unødvendig risiko i årets svakeste periode. Historisk sett er jobbetiden i markedet fra oktober til mars.

Godt det skjer positive ting i kryptoverden! Jeg har skrevet opp og ned om norske Hubii Network som skal lage en global markedsplass for opphavsrettigheter. I dag åpner deres Initial Coin Offering, som skal hente mellom $5 og $40 millioner. Jeg tipper de fyller opp denne ganske raskt, basert på svært aktiv markedsføring i forkant. I natt kunne vi blant annet se følgende fra Floyd Mayweather på Instagram og Twitter:

Han har totalt 21 millioner følgere og verdens øyne rettet mot seg før kampen mot Connor McGregor på lørdag. BusinessInsider og Coindesk kastet seg sporenstreks på Mayweather sin markedsføring av Hubii i dag tidlig med bred dekning av caset!

Ingen norske finansmedier rydder plass blant hyttejournalistikken og skattelistene til å skrive om denne utviklingen i finansmarkedet enda. Vekstselskaper velger bort børs til fordel for venture kapital, privat finansiering og blockchain industri. Kanskje en børsnotering virker lite relevant for selskaper som har god tilgang til kapital og ønsker å skalere raskt der de bruker investorpengene til å få et fotfeste i et splitter nytt marked for sine produkter og tjenester. I ytterste konsekvens kan frafallet av vekstselskaper gjøre at vi får mindre igjen for spare og pensjonspengene våre, da verdiskaping skjer på færre hender utenfor et regulert marked. Det koker i start-up Norge, men det koker ikke på Merkur Markets.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer