Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei -0.10%   Shanghai +0.35%  S&P500 +0.14%  DAX futures -0.06%


Sterk dag på Oslo og europeiske børser, god makro fra EU virket utslagsgivende. USA startet sterkt, men etter litt Trump twitring og FOMC referatet endte indeksene over dammen opp mellom 10 og 20 bps. Blandet drops i Asia, men styrke i S.Korea da situasjonen hos den nordlige naboen ser ut til å roe seg. Kina holder seg på plusssiden, selv om internbankrenten stiger 50bps, største økning siden starten av juli.
Bra med makro idag og, hvor KPI fra EU og Philly Fed Manufacturing ser ut til å være viktigste.

-/ Selvaag Bolig leverer godt over konsensus, og slenger 1,2kr/aksje i utbytte på bordet. Ikke en aksje som har levert nevneverdig i år (ned 13,25% YTD), men dette er ikke overraskende mtp prisutviklingen av boliger, og ikke minst psykologien rundt dette. Noe av det undertegnede fant mest interesant var graden av allerede solgte boliger SBO har. 78% av samtlige boliger under bygging er solgt, 99% av boligene som ferdigstilles i 2017 er solgt, og 87% er tallet for boligene som ferdigstilles i 2018.
Svært god eksponering hvis man ikke tror musikken har stoppet for denne sektoren.

              

-/ Songa Bulk hentet enkelt $45m gjennom obligasjoner. Her skal det kjøpes flere båter! Selskapet har blitt linket opp til flere “in the works” dealer. Flåten er allerede oppe i 12 skuter, bestående av 2 Capes, 7 kamsarmaxer, og 3 Supramaxer.
Oppgangen i BDIen har gitt mye gleder for aksjonærene i bla GOGL siste mnd, men den har ikke smittet like mye over i SBULK enda (lagger 15%). Ratene ligger på nær det dobbelte av kost, og selv en forsiktig reder (finnes det?) kan få en Capesize eller Panamax på 3års kontrakt til hhv $14,5k/dagen og $11k/dagen.

Skal ikke gå noe særlig gjennom tallene til Maersk, da dette nok interesserer under en promille av leserne
Det som var spennende var kostnaden de hadde relatert til det to uker lange hackerangrepet i juli. Selskapet sitt globale bestillingssystem ble såpass rammet at de måtte skru det av, og ta imot ordrene per telefon, rolig ferie på endel ansatte mao. Kostnaden anslår Maersk til mellom $200-300m (vites ikke hvor mye av dette som er overtidsbetaling)!

-/ BItcoin må få et lite avsnitt og, da digitalvalutaen har passert $4000 med god margin!
Fantastisk reise for de som har klart å spenne seg fast. Japan er bla en av de større pådriverne til å gi ytterligere legitimitet til BTC.

En av baksidene til BTC er strømbruken relatert til bruken. Skulle man rangert dette som et land, så ville Bitcoin sitt energibruk endt opp som nr 78 i verden, forran bla Kroatia.
Her er linken til artikkelen

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer