Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.01%  Shanghai -0.75%  S&P500 -0.05%  DAX futures -0.01%


Sentiment: Presset avtar!

Godt salgstrykk i hele Europa i går, samtidig som Trump våknet og truet Kim Jung Unh med “fire and fury”, for deretter å påpeke at de hadde modernisert atomvåpenarsenalet sitt. Man skulle tro at dette økte risikoen på Wall Street, men S&P500 stengte ned -0.05%, da de største indeksene ble løftet inn mot stengetid. Hva skal til for å skremme investorene i 2017??

Nikkei handlet nærmest flatt inn i morgentimene, og jeg mistenker at Europa kommer til å gjøre et forsøk på oppsiden veldig snart. Det er ikke dermed sagt at jeg anbefaler å gå hardt inn i markedet igjen, jeg bare påpeker hvor lite frykt det egentlig er. Mange sitter sikkert å håper på en korreksjon, og da kommer den ikke.

-/ DEN KJENTE Harvard økonomen Kenneth Rogoff er klar i sin tale: Den neste store krisen kommer ikke fra Kina, men på overraskende høyere renter. Verden og husholdningene har tatt på seg rekordhøy gjeld, nå som rentene har vært historisk lave i 10 år. Det er ikke bærekraftig når rentene stiger de neste årene. Her er det vanskelig å være uenig. Mine mareritt dreier seg om at arbeidsmarkedet forverrer seg drastisk med inntog av robotteknologi, noe som gjør at vi ikke kommer til å se marginal lønnsvekst for menneskelig arbeidskraft igjen. Lavere lønn, samme gjeld, men høyere kostnader?

-/ ANDERS SKAR skriver på Nordnetbloggen om den nye Artificial Intelligence satsningen til Nordnet. Der følger også en svært pedagogisk video, som viser funksjonalitet og bruksområder.
Ingen skal kunne hevde at Nordnet bidrar til den neste finanskrisen: Den skal ikke erstatte mennesker, men komplimentere dagens kundeservice, slik at du får en helt annen og bedre totalopplevelse.
 

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer