Morgenrapport Torsdag

Jeg kommer til å mobbe og peke på alle som kjører en ren short strategi, så lenge fingrene mine kan taste. Det er ikke bare litt feil, men det er tankeløst og opportunistisk. Jeg har jobbet tett med folk som “shorter”, og vet hvordan argumentasjonen er, men det er like feilaktig uansett. “Det har gått for mye”, “Det må snu”. “Markedet er overkjøpt”. Markedet kan være overkjøpt i 1-3 år, og sette nye høyder, hvorfor spille i mot? Nå skal jeg ikke mase mer med det, men skal du tjene penger i aksjemarkedet så må du tro på alle som jobber hver dag for å øke aksjekursen. Its the only thing that works, its the only thing that has…

-/ JEG FORTSETTER med mitt lille korstog. Her er CEO i Cisco, som snakker om at alle utfordringene og mulighetene. Selskapet er godt fundet og han ser økte businessinvesteringer. Hvem er det som velger å ikke tro på det?

-/ JEG KAN TIL TIDER virke som en ureflektert FRP’er (ja jeg har stemt det et par ganger, men nå er jeg betalende medlem av norges største parti), men jeg elsker infrastrukturbygging. Holmenkolhoppet, til tross for at de ikke hadde penger til hvitmaling av bygget, så synes jeg det ble veldig bra. Jeg var skeptisk til operabygget, men i ettertid så synes jeg det er at av det mest “versatile” byggene vi har. Oslo er vår hovedstad, og den er jeg stolt av (utenom Grünerløkka = 61% SV).

-/ IKKE FOR Å prate politikk, men vår kjære borgermester Fabian Stang fikk ikke lov å prate under 22/7 markeringen. Det synes jeg er synd fordi han er en samlende figur. En hemmeligheter: Han tør ikke fly.

-/ LURER DERE PÅ MARKEDET? Statoil, DNB, AKSO, SDRL og snart PGS setter nye høyder for året. Hva forteller det oss? Ikke at markedet skal knekke, for hvorfor kjøper de største internasjonale fondene opp de feteste aksjene på Oslo Børs? For å tape penger? Tenk…. (ikke se på chart)

-/ IKKE AT DET BETYR noe, men Jørgen Pleym Ulvness (ikke stor fan) kjøpte 500.000 aksjer i Acta. Hadde han gjort det hvis han ikke syntes caset var bull? Helt ærlig? Han kunne fått en annen jobb, men at han “signerer” på Acta aksjen er utelukkende bull.

-/ JEG KOMMER aldri til å inkassere noen seier i AKSO, men en aksje som blir oppgradert left, right and center, pleier å stige videre. Se på kjøpsvolumet: Masse bra meglerhus. Morgan Stanley var tidlig ute, men så tok Fearnleys, Enskilda og Arctic over. Denne kommer til å reprises til 120-130. Mark these words.

-/ TO VIKTIGE TING FRA FINANCIAL TIMES: Syv av verdens største banker får bot på grunne av LIBOR (den blir ikke stor, kjøp!), og Brasil planlegger tidenes stimulus fordi økonomien bare vokser 7.5%. Er du fri markedkapitalist, så MÅ du elske rentene og stimulien.

Aldri i historien har samtlige regjeringer, utenom nord korea og cuba, hatt en vekst agenda. Selv om søsterpartiene til SV kommer i maktsonen, så er ALLE opptatt av økonomisk vekst.

Jeg kunne blitt bullish bare på grunne av regjeringene, men når alle sentralbanker (China, FED, ECB osv) kjører lavrentepolitikk, så rister jeg litt av fryd…

Jeg tror vi kommer til å oppleve tidenes bullmarked bare realøkonomien begynner å vise tegn, og det kan komme i andre halvdel 2012 eller i 2013. Place your bets.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer