Morgenrapport Torsdag

Bill Gross, den gamle obligasjonskongen fra PIMCO, kom med en uttalelse i går om at tyske tiårige bunds var den største shorten “this lifetime”. En annen obligasjonsinvestor, Jeffrey Gundlach, vurderer å gire tyske to årige statsiobligasjoner 100 ganger, for å utnytte minusrentene. Den yielder -0.2% nå, og ville gitt han 20% avkastning på en så heavy belånt posisjon. Det er uvvist om det var disse spådommene som utløste det, men renten doblet seg i tyske statsobligasjoner, og det skremte aksjeinvestorene. Det verste fallet i DAX indeksen på flere år var et faktum, noe som trakk med seg europeiske motparter også.

Wall Street hentet seg noe inn, men det hjalp ikke i Asia der Nikkei indeksen faller hele -2.8%. Jeg diskuterte med en aksjemegler i går, og begge mente at det kom til å stige i dag, fordi det var fri i morgen. Den digresjonen anbefaler jeg å gå kontrær på.

-/ KVARTALSRESULTATET til Statoil var over forventet, og selskapet leverte nettotall på 22 milliarder mot ventet 16 milliarder. De tar i tillegg store nedskrivninger, men det var ventet. Da er det vel klart for aksjerally igjen. Hvordan Statoil har klart å seile gjennom denne stormen er verdt en studie i seg selv. Well done.

-/ RUNE BJERKE leverte nesten en milliard på bunnlinjen enn i fjor, og overgår analytikernes estimater på både topp og bunnlinje. Null problem med ny all time high for DNB i dag.

-/ TIL OG MED PGS klarte å overraske markedet med bedre enn ventet resultat. Selskapet som har en vond vane med å være optimister på guidingen, og dermed må sende ut en PW når dette feile, leverte altså “bare” $19 millioner i underskudd, mot ventet $36 millioner.

I morgen er de eruopeiske aksjemarkedene stengt, mens Wall Street holer stengt. De feirer Labour Day i begynnelsen av September i stedet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer