Morgenrapport Torsdag

Tung sesjon i USA, med påfølgende salgspress i Asia. Her blir ingen reddet, og det forventes at Europa åpner ned (DAX futures faller ca -0.3%). Det forventes ingen nye tiltak fra ECB i dag, da de først ønsker å se resultatet av obligasjonskjøpene og ABS programmet, før de foretar seg noe annet. De er uansett kommitert til å gjøre “det som skal til”, og ytterligere presisering fra Draghi i dag, kan ha en positiv effekt på markedet.

Bank of Japan har klart det, FED har klart det, og da lurer jeg på hvorfor ECB ikke skal klare å stimulere aksjeindeksene til nye høyder.

Dollaren fortsetter opp, men snudde i natt mot Japanske Yen, det kan bety at noen tar profitt, men at the Greenback er i ferd med å reprises kraftig, er det ingen tvil om. Tidligere har jeg skrevet at dette kan være positivt for EU, men negativt for USA, på grunn av skifte i konkurransedyktighet.

-/ ENDELIG NOEN som går motstrøms; Goldman Sachs nedjusterer veksten i LNG markedet. De tror at etterspørselen vil bli mindre enn først antatt, og det vil gå ut over dyre LNG prosjekter. Dette er stikk motsatt av andre analytikere i sektoren mener, samt Tor Olav Trøim.

-/ I DAG NOTERES Scatec Solar, men retailinvestorene må smøre seg med tålmodighet i noen dager til; Betaling skjer i morgen, og tildeling på mandag.

-/ FINANSAVISEN skriver at Ståle Kyllingstad prøvde å selge en bøtte med aksjerNorwegian Energy Company, dagen før han ble gjort til insider og “oppmerksom” på at de hadde store problemer.

-/ LAKELAND INDUSTRIES steg 30% i går. Hva gjør det selskapet? De lager HAZMAT drakter, som beskytter mot smittefare, slik dere har sett i utallige dommedagsfilmer fra Hollywood. Grunnen? Fire personer med Ebolasmitte i Texas.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer