Morgenrapport Tirsdag

Mye tyder på at markedet skal gjøre et forsøk på oppsiden i dag! Hvorvidt det holder dagen ut, eller om det er starten på “bouncen” jeg skrev om i går, er usikkert fortsatt. Jeg tror det blir feil å kjøpe en sterk åpning. Gjorde man ingenting i går, kan man heller sitte denne ut. Skulle nyhetsbildet forandre seg, og volumet komme inn på oppsiden, har man god tid til å kjøpe aksjer på et senere tidspunkt.

I dag skal sentralbanksjefene i G7 landene i et krisemøte om EU, og uansett resultat vil nok flere shortere velge å dekke seg inn i frykt for en ny koordinert aksjon. Resten av Juni måned er stappfull med møter og viktige hendelser, og her er en liten oversikt:

  • 6. Juni. ECB møtes i morgen, og rentene kan potensielt senkes med 0.25%, selv om dette ikke er ventet.
  • 7. Juni. Ben Bernanke snakker i Senatet. Bank of England renteavgjørelse -> Spkulasjoner om stimulipakke.
  • 11. Juni. Mandag morgen slipper IMF rapport om Spanske banker.
  • 17. Juni. Søndag holdes det valg i Hellas.
  • 18. Juni. Mandag etter valget slippes det en rapport om stresstest på Spanske banker, og i tillegg møtes G20.
  • 21. Juni. Alle finansministerne i Eurozonen møtes.
  • 28. Juni. Starten på to dagers EU møte, med alle statsoverhodene.
  • 30. Juni. Siste frist for Hellas å implementere sparetiltak for å få mer penger av EU.

-/ JEG SÅ EN RAPPORT fra en analytiker som mente at streiken blant vekterne fører til redusert helikoptertrafikk ut til oljeriggene i Nordsjøen, og skulle den fortsette kan det være bullish for supplybåtene som da kan bli brukt som substitutt. Skal man le, gråte eller overse!?

-/ RUBBEL OG BIT AV OLJEAKSJER kommer nok til å stige i dag, ettersom oljeprisen gjør sitt første skikkelige uptick på flere dager og amerikanske peers steg kraftig mot stengetid i går. Av andre aksjern er det kanskje verdt å kikke på Kongsberg Automotive også, de signerte nemlig en avtale verdt over 500 mill kr i dag, noe som utvilsomt vil kunne skape momentum.

-/ IRAK PRODUSERER 3 mill fat olje om dagen, og har planer om å triple denne produksjonen det neste tiåret. Nivået har ikke vært høyere siden Saddam tok makten i 1979. Legger man til store nye felter i Russland, Brasil, og mer effektiv produksjon i Afrika ser det friskt ut på tilbudssiden. Det produseres faktisk mer enn det forbrukes i dag, og det kan tynge oljeprisen frem til denne trenden snur. La oss heller ikke glemme Kina, jokeren på etterspørselssiden driller nå dypere i sør-Kina havet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer