Morgenrapport Tirsdag

Asiatiske børser svekket seg i natt, etter enda en stygg avslutning på sesjonens laveste punkt i USA. Dette mønsteret har dessverre vært gjeldende den siste uken, og er et tegn på store salgsordre og at investorene ikke ønsker å vedde på oppgang påfølgende dag.

Yielden på 10 årig statsobligasjoner i Italia og Spania er på årets høyeste nivå, og det hjelper ikke at Moodys nedgraderer 26 Italienske banker, inkludert de største.

Jeg har oppfordret leserne til å være forsiktig de siste dagene, og mest sannsynlig blir det en tung start i dag også. Det vil komme kjøpsmulighet på børsen veldig snart, og utløsende faktor trenger ikke å være Europaproblematikken, men kan godt komme fra sektorer som virkelig gjør det bra om dagen:

-/ TEGNINGSBOKEN til Facebook emisjonen har økt prisintervallet og det ser ut til at aksjen blir verdsatt til godt over 100 mrd USD før noteringsdags, som er på Fredag. Merk også at de stenger boken 2 dager før planlagt pga. Overtegning. Dette skaper entusiasme!

-/ I GÅR LA Groupon frem tall som viste at de tjente 2 cent, i stedet for 1 cent per aksje, noe som sendte aksjen opp +14% after hours. Selskapet alene, flytter ikke markedet, men det er alltid mye bedre med aksjer som stiger enn faller.

-/ IKEA BEGYNNER å selge “Uppleva TV” neste måned, om er en TV integrert i tvhylleløsning. Om de klarer å kapre en stor del av TV markedet, som de ikke er en del av akkurat nå, er vanskelig å forutse. Uansett kan det være en trigger for Norske Opera, som muligens skal være den integrerte web browseren på TV apparatet…

-/ TIL OG MED bilsalg er et lysningspunkt, og sektoren rapporterer om høyeste nybilsalg på 4 år. På samme dag for akkurat 4 år siden, lå KOA på 28 kr, mens nå ligger den på 1.7 kr. Mye har skjedd siden den tid, men hvis bilsektoren er på vei opp skal det ikke mye til før KOA kommer på rett spor igjen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer