Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.55%  Shanghai -0.00%  S&P500 -1.58%  DAX futures +0.50%

Kina driver skadebegrensning ved å påpeke at de fleste ikke dør, og barn takler sykdommen bedre enn voksne.

Kina har valgt å stenge begge landets to store børser i ytterligere fire dager,slik at de kan få kontroll (eller miste den ytterligere) over virusspredningen før noen rekker å selge i panikk. Slik politikk fungere sjelden, og fører bare til ytterliger usikkerhet og et potensielt større fall på mandag når aksjemarkedet åpner. Er det en ting vi misliker er hvis nettbanken har tekniske problemer, eller at du ikke får solgt aksjer når du har lyst til å ta ned risikoen. Human nature.

Jeg lesteen tweetstorm i går som jeg synes var urovekkende. Det var fra en professor i folkehelse som mente spredningen av Coronaviruset gikk raskere og var verre en SARS. Han krevde at WHO erklærte global pandemi og krisestillstand. Hvis det plutselig skulle skje, kan du barbere to prosent av Kinas GDP, da landet vil bli isolert av verdenssamfunnet. Høres ut som en hendelse der du ikke skal eie for mye aksjer når avgjørelsen kommer, men kanskje kjøpe i etterkant.

-/ ETTER AT Golden Ocean aksjen har handlet rundt 50 kroner i over et halvt år, har den nå deiset ned til 40 kroner. Baltic Dry indeksenligger på det laveste nivåetsiden April 2016. Jeg var nok en av mange som ble ivrige optimister da Kina og USA signerte fase 1 av handelsavtalen. I realiteten skulle man solgt når avtalen kom på plass. Buy the rumour, sell the fact. John Fredriksen mister ikke motet, han kjøpte nye 400.000 aksjer i GOGL i går på 39.78 kroner.

-/ NÅ KOMMER DE elektriske SUV’ene og pick-up trucks. Rivian har nettopp hentet $700 og $500 millionerfra Amazon og Ford til sin Rivian pick-up som kommer for salg senere i år. Den skal koste i underkant av $70.000 i USA. Tesla sin Cybertruck er ikke ventet før neste 2021. General Motors investerer $2.2 milliarder i en ny fabrikk i Detroit for å bygge el pick-ups. Things are about to get interesting again!

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer