Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.45%  Shanghai +1.48%  S&P500 +0.71%  DAX futures +0.00%Festen fortsetter og vi er igjen rett oppe mot årsbeste for Oslo Børs. Flere av de tyngste komponentene på OSEBX handler ett stykke unna sine årsbeste, så det skal ikke mer enn en semigladmelding for å sende oss videre.
Nedover kontinentet var stemningen enda bedre, og spesielt Boris effekten stakk seg ut med FTSE sin over “% oppgang.
USA fulgte trenden og noterte nye rekorder, igjen. Boeing sine MAX problemer holdt igjen Dowen, men ikke nok til at denne indeksen også skulle få bli med på morroa.
Asia holder tepoet oppe over natten, hvor indeksene handler 0.5-1% opp.
Lønnings og sysselsetningsstatistikk fra UK, handelsbalanse i EU, samt byggestart, jobbåninger, og oljelagertall fra USA er dagens makro.Frykten for nytt internbankrente kaos har vært tilstede hos flere analytikere siste måneden. Igår var nok en federal skattedag i USA, hvor man ventet at over $100mrd i likvididet skulle forsvinne fra bankene.
Fed har derimot vært veldig på ballen siden september, og stiller med usedvanlig mye kontanter til institusjonene som har behov for dag til dag likviditeten sin. Så langt har vi unngått nye Repo rente katastrofer ved at sentralbanken har agert i forkant.
Ettersom balansen til Fed nå snart er på nye rekorder, så virker dette til å være den mest omfattende ikke-kvantitative lettelsen noensinne. Det er Powell som står for julegavene i år!Disney er like ved rekordnivåene sine igjen. Streamingtjenestens popularitet oppgraderes støtt og stadig, hvor Credit Suisse var siste mann ut med estimat på 20mill abonnenter ved årsslutt, fra tidligere 14mill.
Det er dog fortsatt underholdningsparkene som er største bidragsyter for selskapet, og kontinuerlig arbeid ved disse gjorde at selskapet hadde inntekter på over 6mrd fra disse alene siste året.
Ettersom nytt innhold til streaming brenner en del kapital så er det godt for selskapet å ha litt flere ben å stå på, men Disney + ser absolutt ut til å bli en god melkeku for Disney konsernet i ikke alt for fjern fremtid.


Med nye rekorder på løpende bånd så er det alltis hyggelig å se hvor vi har kommet fra i markedet, og ikke minst bli minnet på hvor mye man eventuelt har gått glipp av hvis man ikke har vært godt nok diversifisert , investert, eller bettet imot resten av verden.
Visual Capitalist stiller som alltid opp med en fin grafikk.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer