Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.66%  Shanghai stengt  S&P500 +0.50%  DAX futures +0.14%En lite hendelsesrik avslutning på måneden for indeksene, hvor markedet endte forsiktig i pluss. Store deler av Europa endte også kvartalet med en grønn dag, hvor makro faktisk kom inn noe bedre enn ventet.
USA fulgte handelen fra vårt kontinent og gikk inn i stabilt sideleie etter vi stengte.
Asia handler stort sett opp, men kinesiske indekser holder stengt idag og resten av uken for å feire 70års jubileumet for folkerepublikken Kina.
PMI fra stort sett alle vesentlige land i EU og USA, samt KPI fra EU er dagens viktigste makro. Taler fra Bubas Weidmann og Draghi etter børsslutt er også verdt å notere seg.WeWorks to nye CEOer ligger ikke på latsiden siden deres inntreden forrige uke. Den planlagte børsnoteringen ble offisielt trukket igår, og vil nok bli husket som en av de største feilede noteringene noensinne. Interessen for selskapet har lunket helt siden den detaljerte noteringssøknaden traff markedet og prisingen dalte fra $45mrd til $5-10mrd.
SoftBank står nok bak mye av avgjørelsen for kanselleringen, da de ikke har mye insentiver for å måtte markedsjustere det nesten 75% store tapet de har. Det er vel mye greiere å heller la de $10mrd de har investert i selskapet ligge i et unotert selskap og håpe på det beste?Ut ifra nesten alle mulige beregningsmetoder så har ikke markedet gått glipp av noe stort ved at WeWork ikke kom på børs, og hvis noe har sikkert mange investorer spart store penger på å ikke bli lokket inn i dette. Ubers 26% fall siden notering har heller ikke økt appetitten for disse “disruptive” gigantene. Det er heller ikke umulig at den passive investeringsbølgen har en effekt og. ETFer og indeksfond tar tradisjonelt ikke store posisjoner før aksjen faktisk har kommet på børs.

En annen viktig side av WeWork sagaen er hvordan tidlige investorer i mye større grad tillater krumpspringene til grunder CEOer. Dette kommer av at hotte start ups får kastet store mengder kapital sin vei, og at de kan velge og vrake i investorer. Det er ikke nødvendigvis de mest kritisike investorene som slippes inn, og insentivene til VC fondene dreies plutselig i helt feil retning, de må jo få plassert kapitalen de og.

Forhåpentligvis så var WeWork en tydelig påminnelse om viktigheten av god corporate governance, og at man ikke skal snu et blindt øye til CEOer som bruker mer tid på privatfly, personlige selskaper og surfetimer enn å faktisk få selskapet lønnsomt.Sanksjonene mot underselskapene til det statlige kinesiske Cosco fikk veldig raskt stor effekt. VLCC ratene har steget 63% på en uke alene, og selskapene unngår i større og større grad skipene til Cosco, selv om hovedselskapet som eier over 100 tankskip ikke er på sanksjonslisten til USA (enda).
Selv PetroChina, som selvfølgelig også er statlig eid, har kansellert noen mindre laster med Cosco, og heller valgt den trygge veien gjennom andre redere.
Teekeay LNG har også satt sitt JV med China LNG Shipping på hold fordi Cosco eier 50% av partneren, så effektene er langt mer vidstrekkende enn først antatt

Tørrbulk ratene har seilt motsatt vei, og har til slutt fått kontakt med FFAene igjen, og den store backwardation er nå så og si lukket. Alt ligger med andre ord til rette for litt god gammeldags høysesong i Q4, hvorvidt det materialiserer seg er en helt annen story.

Hvis interessen din for shipping strekker seg forbi de få linjene som står skrevet her så er Cleaves ute med en ny ukesrapport, som kun ligger bak en registreringsmur.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer