Morgenrapport Tirsdag

Nikkei+0.12% Shanghai +0.49%S&P500 -0.01% DAX futures -0.04%Oslo tok med seg det svake sentimentet fra asia inn i handelen, og ser ut til å konsolidere rundt 900 før neste bevegelse kommer. Resten av Europa ble også preget av nok en runde svake makrotall, og indeksene var ned drøye prosenten.
USA holdt stand og endte rundt nullpunktet, cirka likt som indeksene ser ut over den siste uken.
Asia handler forsiktig opp, men også her virker aktørene til å vente på en katalysator for bevegelse den ene eller andre veien.
Tysk Ifo indeks, samt forbrukersentiment og oljelagertall fra USA er dagens makro.Listen over aksjene som har falt mest siden toppen i mars er egentlig rimelig diversifisert.
Consumer discretionaries er muligens den sektoren som stikker seg noe ut, men det er ikke unaturlig ettersom det også var sektoren med mest driv ved forrige topp.
Sektoren er også tett linket opp mot fallende makro, som fortsatt har til gode å bunne ut.

Når det gjelder fallende makrotall så er det greit å ta med seg at det meste av 12måneders sammenligningsgrunnlaget er mot svært oppblåste tall. Hvis man ser tilbake på vekstraten i 2018, så ser men tydelig at de rakettlignende grafene ikke var holdbare, og de var også godt preget av blant annet skattekutt i USA. Kollapsen av import og eksport i Asia er derimot en helt annen sak…Netflix hadde også den tvilsomme øren av å komme på listen av SP500 aksjer som har falt mest fra toppen.
Aksjen er ned en snau tredjedel siden mars, men kun ned $2 siden årsskiftet.
Problemene er dessverre langt ifra over, og nye tunge konkurrenter ser ut til å sprette frem på nesten ukentlig basis, hvor Apple sin streamingtjeneste er siste i rekken.
Apple følger Disney og underbyr konkurrentene med et utgangspunkt på $4.99/mnd.
Man skulle tro billigere løsninger ville være en fordel for forbrukeren, men det ser mer og mer utt til at man vil sitte igjen med et langt mer fragmentert landskap, hvor totalen vil koste flere ganger mer.

Netflix sitt mer fundamentale problem ligger i at de har dratt på seg stor mengder gjeld for å sikre seg sin dominerende posisjon idag, som vist i grafikken over.
Allerede nå starter de å miste kunder i hovedmarkedet sitt, Nord Amerika, og dette er på et tidspunkt hvor gjelden ikke har startet å krympe, snarere tvert imot.
Enda verre er det at de må fortsette og pøse på med kapital for å sikre seg nye og gamle show for bare å holde på kundebasen sin.
Det er en grunn for at de nå oftere kansellerer serier etter tre sesonger, ettersom modne show ikke trekker inn like mange nye kunder som helt nye serier, og man slipper lønnsforhandlinger med skuespillere.FT har en god artikkel på hvordan insider salgene ser ut til å akselerere i USA.
Statistikken er ikke så ekstrem at det blinker i varsellampene, men det er absolutt en indikator som bør følges med på. Innsidere kalles innsidere for en grunn, de sitter på den mest nærgående informasjonen, bare se på WeWork CEOen som dumpet aksjer for $700mill iforkant av den fallerte børsnoteringen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer