Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.01%  Shanghai -1.33%  S&P500 -0.31%  DAX futures -0.23%


Som en oljenasjon så fikk vi en hyggelig dag igår, OSEBX er nå kun en hårsbredd fra 900 igjen.
Alle nasjoner som faktisk kjøper det sorte gullet hadde mindre grunn til feiring, de vil kun oppleve høyere kostnader, inflasjon, og svakere økonomi, derav indekser ned mellom 0,5-1% i Europa.
USA handlet også forsiktg ned, hvor både frykt for krig i midtøsten og Fed holdt indeksene igjen.
Asia ser også bare negativer med stigende oljepriser, og hverken ubekreftet handelsavtale mellom Japan og USA og nye møter mellom Kina og USA stopper indeksene fra å falle over prosenten.
ZEW indeks fra Tyskland og EU, samt industriproduksjon og oljelagertall fra USA er dagens makro.Saudi kryper til korset og sier at det vil ta uker, og muligens måneder, førAbqaiq er fult operasjonelt igjen.
Oljeprisen starter dermed ferden opp mot $70 igjen etter å ha seget sammen gjennom handelsdagen igår.
Handelen i olje ble forsåvidt akkurat så hissig som ventet, over 5 milliarder med fat ble handlet mellom de forskjellige råvarebørsene i New York og London. Det ble altså handlet for over 1/3 billion USD, en ny rekord for råvaren.

Financial Times har en svært god liveblogg som tar for seg de fleste aspektene og analytikerkommentarene som har blitt gitt underveis. De har også noen gode kommentarer fra oljetraderen Andy Hall, også kjent som Gud blant sine litt mer blasfemiske kolleger.I motsetning til hva jeg antok i gårsdagens rapport, så steg tankratene umiddelbart igår.
Det ble sluttet skuter opp mot $39k/dagen, en pen endring fra fredagens nivåer.
Kina ser ut til å være mest aktiv i å slutte laster fra midtøsten, noe som ikke er helt unaturlig da de også er den desidert største importøren av Saudi olje fra før av (de står for ca. 25%) .
Selv om Kina har over tusen millioner fat av olje på lager, som burde dekke nesten to års forbruk, så ser det ut til at de spiller etter føre var prinsippet i tilfelle konflikten skulle eskalere i området.
De vil jo ikke komme i en posisjon hvor de må komme krypende til USA for å få olje…Utbytteaksjene er ikke borte, det har bare blitt litt færre av dem etter at daglige ledere fant ut at tilbakekjøp av aksjer fører til innvannende EPS effekter, høyere aksjekurs, og ikke minst kortere vei til egen bonus.
Ikke fortvil kjære utbytteinvestor, Goldman Sachs har oversikten du er ute etter.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer