Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.29%  Shanghai -0.36%  S&P500 -0.01%  DAX futures -0.13%

Ingen spennende start på uken her hjemme, hvor spesielt laks trakk ned indeksene. Europa var også en godblanding av retningsløs handel.
USA fulgte samme sporet, og indeksene endte svakt ned eller flatt.
Asia har heller ingen klar linje med kinesiske indekser i rødt og de fleste andre store indekser opp.
Lønns og jobbstatistikk fra UK, og stillingstall og oljelagerdata fra USA er dagens makro.På gårsdagens rapport så la jeg ved en fin oversikt av hvor sentralbankene rundt omkring i verden lå.
En av ukens større hendelser blir ECB sin rentebeskjed på torsdag. Konsensus venter et kutt i renten igjen, fra -0,4% til -0,5%. Goldman Sachs mener de kutter den med hele 0,2%poeng til -0,6%, samt endringer i reservene, og guiding på et nytt QE program.

Da er det ikke rart bankaksjene i EU har hatt sin beste 3 dagers bevegelse siden april 2017. Deutsche Bank er nå allerede 25% opp fra bunnen.
Jeg har ikke funnet en god graf på rentebevegelse i EU etter nye QE program, men over så ser dere hvertfall hva som har skjedd i USA.


Bank of America Merrill Lynch slår et slag for både Value og Growth investeringsstrategiene med liste på de ti selskapene de ser med størst vekst fremover, samt de ti selskapene som er mest undervurdert.

Goldman Sachs, som ser SP500 stige 4% til i år, og 14% neste år, tar frem de to sektorene som historisk har gjort det best etter at ISM indeksen har falt under 50, uten at en resesjon følger.
Luftfart og forsvarsaksjer er de sektorene som trekkes frem, og det hjelper også godt at de har tilnærmet null eksponering mot Kina.

Her er også en god oversikt over hedgefond posisjoneringen i olje som ikke klarte å komme seg med på gårsdagens rapport.Hypen rundt den potensielle børsnoteringen til WeWork faller like raskt som den samfunnsjusterte EBITDAen de bruker. Det ble spekulert at selskapet skulle notere seg med en verdsettelse rundt $50mrd, hvor de skulle hente $2-3mrd i selve noteringen. Dette skulle være en god anledning for SoftBank sitt VisionFund til å cashe inn på noe av $20mrd investeringen de gjorde i selskapet.
Interessen for WeWork aksjer har snudd betraktelig, og nå sjekkes interessen for WeWork aksjer med en saftig redusert verdsettelse. $17-20 mrd skal være den nye verdsettelsen som luftes for investorer, noe som gjør at SoftBank er langt mer kjølig til en børsnotering, ettersom dette er mindre enn hva de har putttet inn i selskapet selv, til en hissig verdsettelse på $47mrd. 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer