Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.53%  Shanghai -1.00%  S&P500 -0.17%  DAX futures -0.17%Den sterke starten på OSE ble solgt ned, og man ble liggende i en snever range resten av ettermiddagen. Kontinentet endte igjen pluss minus nullpunktet med mangel på nye drivere.
Rangen var enda snevrere i USA, en sterk kontrast til siste måneders volatilitet. Bare Dowen endte dagen forsiktig opp.
Asias indekser preges av lavere forventninger til at G20 møtene skal bringe løsninger til handelskrigen.
Forbrukertillitt og nybyggsalg fra USA, samt en bråte av taler fra Fed medlemmer er dagens makro.
  “So youre saying theres a chance?” Ja, en liten sjanse er det for at markedet og økonomien kan overleve at sentralbankene igjen snur seg rundt og senker rentene. Dog viser historien at sannsyneligheten er større for resesjon og et nytt bearmarked, men hvis man klarer å holde nok driv i økonomien, så skal markedene kunne dra seg igjennom en ny runde kutt.

En stor bakside til de lave rentene og evige pengetrykkingen er deet evige jaget etter yield andre steder enn tradisjonelle bluechips og statsobligasjoner. Ettersom kapitalen flommer inn til fondsforvaltere så blir flere og flere kreative i måten de kan oppnå akseptabel avkastning.
H20 Asset Management gikk i samme felle som storaksjonæren i Idex og Thinfilm, Woodford. De la sin elsk på illikvide investeringer, obligasjoner i dette tilfellet. Nå er rating fra Morningstar fjernet, og investorene løper over hverandre for å trekke ut kapitalen raskest fra selskapet med £30mrd AUM Det er litt urovekkende og se større fond så og si gå over ende uten at det er noen likvididetskrise ellers i markedet, men det kan også hevdes at det er et sunnhetstegn at de lukes ut.

Igjen er det herrene hos Financial Times Alphaville som har luktet seg frem til saken, og journalisten bak har en god twittertråd som følger hele hendelsesforløpet fra opprullingen av saken til utfallet.Selv om giganter som Microsoft har hatt en rimelig vill reise siste tiåret, så er det nykommerne som Zoom, Slack, og Pinterest som har stjålet showet i år.
Selv fake meat produsent Beyond Meat har gått fem gangern siden noteringen.
Etter det som kan virke som en oppdatering av Excel ark der ute, så har vi denne uken sett en ganske solid korrigering av multipler, noe som raskt kan fortsette.

Flere av disse aksjene har hatt god omsetning av aksjer, og opptil 100% av tilgjengelig flyt har blitt omsatt på en handelsdag. Man skal ha godt i mente at dette er omsetning på gode dager, og som veldig raskt kan snu til å bli en tynn venstreside i ordreboken..Donald la godviljen til og unngikk krig med Iran etter nedskytingen av dronen. Det betyr ikke at han lar det passere. Så hva gjør man hvis man ikke kan fyre av noen dusin Tomahawk raketter? Jo, man går rett for lommeboken til Ayatollahen og regimet!
Man kan ikke hevde å være en skikkelig regimeleder uten å ha noen milliarder gjemt unna for en regnværsdag. Problemet er at verden har blitt mye mindre de siste tiårene, og flere diktatorer har fått oppleve at det ikke er like lett å kose seg med befolkningens penger risikofritt, som blant annet sønnen til President/Diktator iEkvatorial-Guinea kjente på når bilsamlingen hans i Paris og Sveits plutselig ble tatt.

Reuters har gjort et dypdykk i flere av selskapene til Iran/Ayatollahen, blant annet det som heter Sedat, som sitter med verdier på ca. $95mrd. Hvor forretningsmodellen stort sett går på å konfiskere eiendom fra iranere for å så selge videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer