Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.32% Shanghai +0.43%S&P500 stengt DAX futures +0.34%

En rolig sesjon med tynne volumer, som var ventet med både USA og UK stengt på helligdag. Fallet i oljeaksjene ble balansert med lakseaksjer som reagerer positivt på at algekrisen kan være forbi det verste.

Resten av Europa surfet på Fiat-Chrysler og Renault fusjonsryktene.
Asia handler forsiktig opp i morgentimene, hvor bilindustrien og forventninger om mer stimuli fra Kina støtter opp indeksene.
Sveitsisk BNP, og forbuktertillit fra Tyskland, EU og USA er dagens viktigste makro.

Spørsmålet som stilles oftest i markedet er hvordan Kina vil ta igjen for Huawei utestengelsen og resten av tariffene. Historien tilsier at de vil ta igjen, men hvilken vei de velger å ta er dog mer usikkert. Utestenging av Apple er et alternativ, og ville rammet selskapet med en EBITDA reduksjon på 29%, ifølge Goldman Sachs.

Foxconn, Apples største leverandør i Kina, ville dog blitt rammet hardt av dette, og sendt rett i underkant av en million arbeidere ut i ledighet.
Sjeldne jordmetaller har blitt brukt som et våpen før, og er absolutt et alternativ Kina fortsatt har.

Alibaba kan også bli brukt i dette langtekkende spillet mellom USA og Kina. Inntektene renner inn for selskapet som er på vei til å tjene over $20mrd i 2019, selv med en stor investeringsportefølje som ikke er ventet å kaste skikkelig fra seg før om et år eller to.
Alibaba vurderer å hente $20mrd i en notering på Hong Kong børsen, som kan være et tegn på å ta et steg vekk fra amerikanske investorer. Bindingen mellom myndighetene og Alibaba er som kjent svært sterke.

Det er ikke mer enn en snau uke før Draghi skal til pers igjen. Balansen til ECB setter stadig nye rekorder, og inflasjonsforventningene stuper. Det er nesten ikke en statsobligasjon igjen i Europa som yielder mer enn 0%, noe som betyr at alternativene til ECB blir færre. Draghi kan ha malt seg inn i et hjørne, og dette allerede mens verden ruller i et tålelig tempo.

Som et friskt avbrekk til Brexit sagaen, som fortsetter med fornyet styrke etter at May gikk av, så er Game of Thrones lekes i EU godt igang den og. Presidenten for EU kommisjonen Jean Claude Juncker, som forsåvidt hevdes å være en avkontinentetes største alkoholikere, skal også endelig vike for nye krefter.
Over har Danske nok en gang stilt opp med en tidslinje for stolleken i EU.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer