Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.09%  Shanghai +0.35%  S&P500 +0.10%  DAX futures -0.04%

Europa åpner igjen etter påskeferien, mens både USA og Asia har hatt både en og to dagers forsprang på handelen.
USA handler i en vært tight range, godt illustrert av SP500s 7 poengs differanse på sluttpris siste 5 handelsdagene. Nasdaq var noe svak, hvor blant annet Teslas skuffende presentasjon trakk ned igår.
Asia var natt til mandag godt ned, hvor kinesiske indeksers fall på over 2% dominerte bildet. Asia handler noe opp idag, hvor gevinstsikringen har avtatt med stabile europeiske og amerikanske futures.
Service PMI, new home sales, og oljelagertall fra USA er dagens makro. New home sales får spesielt mye fokus etter eksepsjonelt dårlige Existing home sales igår.

Oljeprisen setter ny årsbeste, og Donald og Iran er ene og alene grunnen.
Når USA innførte sanksjonene mot Iran ifjor høst,så fikk noen land unntak for disse.
Å fjerne 1.7mbpd over natten er uheldig, så dette ble gjort for å ikke tråkke for mange på tærne, og samtidig gi andre produsentre sjansen til å øke sin egen produksjon før det uungåelig skjedde, at unntakene blir fjernet.
Saudi har hatt kontakt med Trump, og skal være klare til å dekke bortfallet fra Iran, men de alene skal nok slite litt med å snu seg så kvikt, det er heldigvis ikke mangel på OPEC medlemmer som gjerne øker inntektene sine. Norge var blant de som fikk økt etterspørsel fra Sør Korea etter sanksjonene i høst, før de fikk unntakk og 10 doblet importen sin av ekstra billig iransk olje til å fylle lagre.

Iran svarer med sin tradisjonelle trussel om å stenge Hormuz stredet, siden hvis de ikke skal få bruke det til å shippe olje, så skal ingen andre få lov! Denne trusselen har blitt gitt like mange ganger som USA har truet og gitt sanksjoner, så de virker noe tomme. Skulle de dog velge å stenge stredet, noe som vil gi en 99% garanti for militære aksjoner i området, så er det duket for en karusell av olje og tank bevegelser i markedet.

Selv om markedet har føltes stillestående siste ukene, så har markedet i USA satt nye topper, i absolute returns. Som nevnt før påsken så velger flere selskaper å alllokere kapitalen sin for tilbakekjøp av aksjer enn utbytte. Effekten på aksjekursene har ikke vært noen stor nedtur for investorene, da yielden i praksis har forholdt seg nogenlunde flat på 4-5%.

Kjenntegnet ved et sterkt marked er gjerne børsnoteringer. I påsken fant to nye selskap sin plass på børsen i USA, SoMe selskapet Pinterest og videokonferanse selskapet med det selvforklarende navnet Zoom Video Communications (ticker ZM). Pinterest steg stødige 25% på åpningsdagen, men Zoom sine snaue 100% på to handelsdager er vanskelige å slå. Ettersom børs og navn kan være forvirrende for enkelte så ble Zoom Technologies (ticker Zoom) plutselig vekket til live. Pennystocken har steget 27 000% siden Zoom Video leverte noteringspapirene sine i mars. Siden dette er langt ifra å være første gangen at pennystocks med tilsvarende navn som large cap selskaper som IPOer stiger kraftig, så virker det nesten som om noen har en strategi om å bette på at enklere investorer skal plassere handlene sine i feil aksjer.

Mens Disney bygger sin streamingkjempe, som sikkert blir bundlet med både Hulu og ESPN på sikt, så er det greit å sette seg inn i hva som faktisk inngår i dette enorme konglomeratet.
Bildet over er nedskalert for å ikke sprenge innboksen din, så det høyoppløselige bildet finner du her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer