Morgenrapport Tirsdag

Nikkei+0.29% Shanghai+1.50%S&P500+0.00% DAX futures+0.30%

Denne oversikten er ment å illustrere hvor små de lokale aksjemarkedene er, målt mot globale brands og selskaper sin markedsverdi. Starbucks er mer verdt enn alle selskapene på børsen i Irland. Smykkehandler Tiffany er større en markedsverdien på noterte selskaper i Hellas.

Jeg har alltid tenkt at det må være mer praktisk hvis alle selskapene er tilgjengelig på én plattform eller protokoll, i stedet for å måtte begrense seg av landegrenser og vilkårlige noteringer på lokale børser. Ett av problemene med globale markeder er valutarisikoen du pådrar deg, men her kommer det garantert løsninger etterhvert der du låser inn kursen når du handler utenlandske aksjer. Noe du forsåvidt kan gjøre i dag, men ikke billig nok enda til masseadopsjon. Men du kan starte med å holde deg oppdatert i dag, for det er liten tvil om at de største vil vokse seg større på bekostning av de små.Se bare på konsolideringen i oljemarkedet da Chevron kjøpte Anadarko.

-/ I KVELD RAPPORTERER IBM og Netflix kvartalstall. Det blir spennende å høre hva Netflix har å si om Disney+ og nye konkurrenter. De fleste kommentarene jeg leser er at Netflix fortsatt er untouchable, da dette er et vekstspill der den mest aggresive vinner. Se bare hvordan film og serieskaperne, skuespillere og uavhengige produksjonselskap ser på Netflix som den store redningen. De bruker over $25 milliarder i året på nye produksjoner, og anser ikke andre TV produsenter som konkurrenter.Gründer Reed Hastings sier at konkurrentene de sloss mot er alle som stjeler skjermtid, som Fortnite og sosiale medier.

-/ DET ER IKKE bare Norge som sliter med overraskende høy inflasjon, men den stiger i Kina også.Nå ser det ut til at myndighetene vil la yuan prisen styrke seg for å hindre inflasjon i flere råvaregrupper og økonomien generelt. Dette kan også bidra til å løse handelskrigen med USA, da en sterkere yuan vil bedre handelsbalansen mellom de to landene. Det høres ut som Kina forsøker å imøtekomme USA, men skylder på noe annet for å redde ansikt.

-/ PÅ SØNDAG la vi ut Episode 8 av Kryptografen Podcast. Denne gangen var hovedtema wallets, og hvilke løsninger som passer til ditt bruk. Vi diskuterte også Facebook coin og mining forbud i Kina.

God påske!

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast


Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer