Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.06%  Shanghai -0.24%  S&P500 +0.10%  DAX futures -0.23%

OSE stengte på dagens høyeste notering, og man kan trygt si at bøkene ikke skulle tømmes for posisjoner nå som vi er godt igang med Q2. Europa var preget av litt mer blandede drops, hvor blant annet tyske DAX ble trukket ned av BMW. USA jobbet seg inn i grønt terreng igjen, men Boeing var igjen dreggen for Dow. Asia handler avventende, da samtlige markeder er +- 0.2%.
Jobbåpninger, WASDA og oljelagertall fra USA er dagens makrohøydepunkter.

Det er ikke mangel på potensielle bomber der ute i markedet. Ingen handelsavtale, hard brexit, rekordbelåning, x antall pågående og potensielle kriger, null sentralbank buffer ++++. Både hedgefond og retailinvestorene har handelsmønstre som er preget av dette, hvor spesielt førstnevnte sitter på rekordstore mengder av kontanter. ETFer ser ut til å fortsatt være det prefererte instrumentet for de som ønsker noe eksponering, men det er fortsatt et spørsmål hvor all denne kapitalen kommer fra.
Grafen under illustrerer godt hvorfor markedene bare går og går.

Pinterest er neste store techselskap som skal på børs. De styrer mot en marketcap på litt over $11mrd.
Interessen er kjøligere enn isiste finansieringsrunde selskapet hadde, da aksjene gikk for $26. Midtpunktet i rangen for noteringen nå er $16. Da er det ekstra tungt for investorene å se at Nasdaq har steget 50% på samme tid.
Pinterest illustrerer et av de store problemene som eksisterer i markedet nå, at de selskapene som kommer på børs allerede har vært sendt rundt gjennom alle leddene, og at det ikke nødvendigvis er noe oppside igjen. Mengden med VCs og “engler” er så enorm at prisingen og utsiktene er vesentlig mindre interessant når den først kommer på børs. Det virker nesten som om mange av disse casene bare blir en ren likviditetsmanøver for å komme seg ut. Og hvem er idioten som tar imot de aksjene? Alle og enhver som eier indeks ETFer….

En spennende graf som sammenligner kollapsen i Venezuela med runden Zimbabwe har hatt.
Ettersom Venezuela blir nok et case verdenssamfunnet bare blir passive tilskuere til, og rimelig kjapt glemmer (nyhetsverdien er så og si borte allerede) så har landet fortsatt en lang og vond vei å gå.
Zimbabwe brukte 11 år på å returnere til positiv vekst, og har etter 20 år fortsatt ikke kommet tilbake til utgangspunktet.

Hva er vel en morgenrapport uten en intetsigende brexittidslinje? Dagens skudd i blinde leveres av Danske Bank

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer