Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.14%  Shanghai -0.37%  S&P500 +0.37%  DAX futures -0.04%

En grønn start på uken for nær sagt samtlige børser i Europa. Tyskland var et hederlig unntak med tungvektere som Adidas som trakk ned indeksen.
USA fortsatte ferden opp, og selv Dow hengende bak noen punkter så er vi på nivåer vi ikke har sett siden markedet glapp ifjor høst.
Asia er marginalt ned i mangel på nyheter, samt i påventa av BoJs referat og ikke minst Fed møtet imorgen.
Britiske lønninger og ledighet, ZEW indeks fra Tyskland, nok en Brexit avtstemming, og oljelagertall fra USA er dagens makro.

Boeing sin ferd fra $440 til $370 siden ulykken i Etiopia har vært godt dekket. Med en marketcap på $210mrd så er det naturlig at dette har vært et anker for Dow Jones indeksen. Som vanlig så er pressen litt for ensporet i sin dekning, og jeg har til gode å se noen nevne at Boeing har vært den største bidragsyteren på oppsiden for indeksen så langt i år. Akjsen startet året på $317, og har således hatt et svært godt år, selv etter et fall på 18% fra toppen.
Selskapet selv hevder at mye av probleme de nå er i kan løses med oppdateringen av programvaren i flyene, noe de allerede skal ha gjort. Det som vil være tidkrevende er å få godkjent endringene, og motta aksept fra de forskjellige luftfartsmyndighetene på at flyet er trygt å bruke igjen.

Internettgiganten Tencent leverer tall mot slutten av uken. Selskapet kjenner godt på nedgangen i e-handelen i Kina, og melkekuen Fortnite ser eneveldet sitt i spillverdenen trues ytterligere av Electronic Arts sitt Apex Legends. Apex har nå karret til seg over 50 millioner spillere på halvparten av tiden av hva Fortnite brukte. Tallene som leveres i denne omgang omfattes ikke av Apex sin inntreden, og ikke fult og helt av den siste svakheten i Kina heller, men guidingen blir svært spennende å se. Aksjen har handlet opp siden starten av november, så det er ikke alt for mye risk som er priset inn på disse nivåene.

Goldman Sachs vrir seg mer og mer mot kurver av anbefalte aksjer, og deres topp 30 bestående av høy topplinjevekst, lave arbeidskostnader, lav operasjonell giring og utbytte vekst finner du således i tabellen over.

Selv om man muligens nærmer seg metningspunktet når det gjelder Brexit, så er hvertfall ikke jeg lei av å se analytikerenes guesstimater på veien videre frem. Brexit er forsåvidt et fantastisk studie i hvor vanskelig det er å kvantifisere politisk risk. Denne gangen er det Danske Bank sine gjetninger som figurerer over.

Her er forsåvidt en god artikkel om mannen som var med på å avsløre McKinsey sin dobbeltrolle i konkurssaker.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer