Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +0.90%  Shanghai -0.25%  S&P500 +0.70%  DAX futures +0.17%
Mindre spenning igår, hvor OSE stengte så og si uendret. Ellers har den første uken levert den beste starten på året for OSE siden 2009. Bildet var også blandet i resten av Europa, hvor indeksene varierte +- 0.5%.
I statene var det fortsatt noe momentum igjen, og de mest utbombede techselskapene ledet Nasdaq opp over 1.2%.
Asia er også litt over alt, med Japan opp, Kina marginalt ned, og Korea som tynges noe av Samsungs resultatvarsel, selv om dette var en rimelig ventet hendelse, bevist av at Samsung Electronics bare er ned 0.3%.
Britiske huspriser, sentimentsindekser fra EU, samt handelsbalanse, jobbåpninger, og oljelagertall fra USA er dagens makro.

LNG har ikke vært noe trygg havn de siste månedene. Ved siden av et tungt aksjemarkedet, så har spotratene også tatt seg en god pause. November leverte både all time high spotraten på $190k/dagen, og en snittrate for måneden rett over $180k/dagen. 2018 snittet endte på gode $80k/dagen, et godt stykke over 2017s snaue $40k/dagen.
Ståa nå rett over nyttår er ikke krise, men $85k/dagen er ikke helt hallelujatilstander heller.
Kinas 10% tariffer på LNG fra USA har satt seg noe, og skulle man ikke finne en enighet innen februar, så kan denne ende på 25%.
Skulle Donald og Xi derimot finne en felles plattform, så er LNG muligens den shippingsektoren med størst potensiale de neste 2 årene. Flere 100%s økning i ny eksportkapasitet verden over, tilsvarende etterspørselsøkning i asia, og relativt lav flåtevekst er grunnlaget for denne potensielle boomen, som kan sammenlignes med hva bulk så i 2008, og hva LPG opplevde i 2014.
Råvaretraderne er det igjen som kan dra spotmarkedet til himmels igjen, hvor LNG arbitrasjen mellom USA/Asia bestemmer lønnsomheten. Brorparten av nybyggene som leveres er allerede på lengre kontrakter idet verftene i Korea starter byggingen.
Stifel hadde i høst en god og gjennomgående sektoranalyse, som fortsatt er i stor grad gjeldende.
Hvis man skal eksponere seg i denne sektoren, så er det viktig å finne selskapene som enten har eller får skip i spotmarkedet, de store pengene ligger ikke hos de som sitter med semivariable charterkontrakter de neste 3-4årene.

2018 var et tøft år for hedgefond! Ut november var hedgefondene i snitt ned 2%, og de med makrostrategier var ned ytterligere 2%poeng. Sannsynligheten for at tallene er penere etter desember er liten, snarere tvert imot. Mange av fondene har vært tungt investert i tech, sektoren som har opplevd størst multippelkontraksjon. Januar vil nok hjelpe noen, men også her vil mange være offre for chapter 11 flørten til PG&E, der aksjonærlisten er full av hedgefond.

Lyspunktet i denne sektoren er Ray Dalios Bridgewater Pure Alpha Fund. Hele Bridgewater har over $140mrd i AUM, og hovedfondet skal ha levert over 14% avkastning i 2018, etter fees.
Det kommer ikke direkte klart frem hva som har vært den største driveren bak avkastningen til fondet, men det har blandt annet hatt store shortposisjoner i Italia, hovedsaklig finans, og har også vært klare på at markedet vil være urolig i denne sene delen av sykelen, selv med god vekst.
Ray Dalio delte en del av innsikten sin i ett lengre LinkedIn innlegg senest i desember.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer