Morgenrapport Tirsdag

Teknologisektoren har uten tvil vært ledestjernen på børsen de siste tre årene. Gang på gang så vi nye all-time highs, samtidig som kommentariatet skrev at de største teknologikjempene raserte inntekstgrunnalget i en rekke bransjer. Datainnsikt og prisingsmakt var sterkere enn butikkplassering og gamle merkenavn. Men alt er i stadig endring, og med lavere aksjekurser forsvinner mye fleksibilitet og kjøpekraft.

Dette er nedgangen fra høyeste notering det siste året:

Alle har en individuell story, men det er interessant hvordan disse negative momentene treffer markedet samtidig. Apple selger færre telefoner, underleverandørene PW’er. Facebook opplever fall i brukerveksten. Amazon hadde flere konkurrenter enn først antatt, skal skattes i lokalmarkedet. Netflix bruker penger på innhold, brukerveksten avtar og nå kommer Disney+. Nvidia selger færre CPU’er når cryptomarkedet er ned 70%, og Google vil slite med forretningsmodellen når folk begynner å søke med stemmen og ikke på skjermen.

Jeg er vel ikke den eneste som mener at disse momentene vil passere, og det vil være noen svært gode kjøpe i teknologisektoren de neste månedene.

På Oslo Børs er utviklingen nesten tilsvarende, men med oljeprisfortegn på aksjene. Finten fra Trump & Co rundt Iran sanksjonene tippet hele balansen i oljemarkedet. Det eneste som kan redde oljeprisen er massive kutt fra OPEC som møtes om to uker. Det kommer spekulasjoner om kutt, men ikke kjøp for mye i forkant. Du vil få god tid i etterkant hvis de blir enige. Kommer det ikke kutt skal man være forsiktig med selskapene uten inntekter. AkerBP og Equinor vil klare seg, men riggselskapene som håper på bedring i markedet vil slite. (Hei Borr Drilling).

-/ I HELGEN publiserte New York Times en veldig god artikkel om Kina, og hvordan de har lykkes til tross for alle advarselene. The Land that Failed to Fail ser på hvordan den økonomiske politikken ble utformet på 80 tallet, og hvordan synet på markedsøkonomi og handel har overgått sine motparter i vesten.

Eier du aksjer i et aksjeselskap kan du nå bygge din egen portefølje på BizBot. Her kan du verifisere selskapene du kontrollerer og “claime” aksjeposter i selskaper som enda ikke er verifisert. Gratis signeringsmodul (kan brukes til alle type kontrakter) med maler som styrepapirer, aksjonæravtaler, ansettelsekontrakter osv. blir lansert på fredag. Ta deg en sightseeing tur inn på plattform. Null forpliktelse eller kostnad!

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no / BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer