Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +1.05%  Shanghai -0.20% S&P500 +0.58% DAX futures  +0.14%
Gårsdagen bydde ikke på de alt for store krumspringene, hverken her hjemme eller ellers på kontinentet. Lave volumer og kun selskapsspesifikke nyheter var også situasjonen i USA, da samtlige aktører venter på mellomvalget i USA som holdes idag.
Asia handler blandet, med teknologi i Kina som fortsetter å tynge indeksene, og Japan blir hjulpet opp av finanssektoren.
Fabrikkordre fra Tyskland, og PMI fra Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og EU, samt nye stillinger fra USA er dagens makro ved siden av mellomvalget.  

Spotify har ikke vært immun mot uroen i tech, og etter noen litt skuffende kvartalstall, så er aksjen nå ned 30% fra toppen som var rett under $200 i Juli.
Aksjen er fortsatt på riktig side sett i forhold til noteringskursen på $132, men er litt under åpningskursen på $149. Spotify har til gode å tjene penger, men det stopper ikke selskapet fra å annonsere et tilbakekjøpsprogram på $1mrd, som skal vare frem til 2021.
Timingen er nok god for grunderne, ettersom de jevnt og trutt selger aksjer, noe som er mulig da de ikke har lock up, en av de mange fordelene man oppnår ved å notere seg med et spredningssalg kontra en tradisjonell notering.

Tanksektoren er godt igang med høysesongen, hvor spot VLCC laster går på rundt WS100, og 12 måneders charter er nærmere $30k/dagen. Baltic indeksen er over 30% høyere nå enn hva den var ifjor, og de store volumene ut ifra den amerikanske gulfen kan ta mye av æren for dette.
I de tre første kvartalene av 2018 så har det vært 29 spot VLCC slutnniger ut ifra USGC, mot 2017s mer beskjedne 9. Bortfallet av oljen fra Venezuela merkes ikke, og kapasiteten ut ifra USGC ventes å øke ytterligere de neste 24mnd, med flere nye eksportterminaler, hvor både Carlyle Group, Vitol og Trafigura sine terminaler ventes å stå ferdige en gang neste år.

Fondsforvaltere ser nye veier for å være konkurransedyktige mot den økende populæriteten til indeksfond og ETFer. Flere eksprimenterer med nye fee-strukturerer, og kaster den berømte highwatermark som hedgefond stort sett forholder seg til. En av de nye løsningene er en forvaltnignskostnad som resettes hver 12 måned, uavhengig av resultater, og en kostnad som ikke blir høyere enn en tradisjonell indeks ETF hvis fondet skulle underperforme. For å unngå at forvalter skal ta unødvendig risk, så skal dette være på en en 12 måneders rullerende basis.
Det er viktig at man finner nye konkurransedyktige løsninger i denne sektoren, slik at ikke 95% av klodens investorer sitter lastet opp i de samme aksjekonsentrasjonene.

Her kan du lese om hedgefondet som har satset 25% av kapitalen sin på at kreditt ETFene vil kollapse som følge av manglende likvididet i underliggende papirer.

Det er jo ikke en politisk hendelse uten at investeringsbankene kommer med sine kvalifiserte fingre i luften og cheatsheets, og her har Goldman laget en rimelig gjennomgående oversikt.
Greit å ta med seg at SP500 indeksen har vært positiv i hver 12mnd periode etter mellomvalget siden andre verdenskrig….

Mens man venter på resultatene fra mellomvalget så kan også tiden brukes på JP Morgans nye Long Term Capital Markets Assumptions.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer