Morgenrapport Tirsdag

Sidelengs til svak sesjon i Asia vil føre til en slapp åpning i Europa. Alle øyne er på utviklingen i Nederland, og frykten er at de ikke klarer å bli enige om kutt og finansiell disiplin. Det er vanskelig for andre land å være solidariske når de ser at enkelte faller fra.

I ettermiddag kommer Apple tallene, og det blir ekstra spennende ettersom at aksjen har falt 9 av de 10 siste dagene. Hva er inndiskontert etter nedgangen?

Jeg holder meg til strategien om å vente på fornyet momentum før jeg anbefaler enkeltaksjer på Oslo Børs. I mine øyne er det dårlig risk / reward å kjøpe i forkant av store triggere som Apple presentasjonen. Følg med på www.nordnetbloggen.no for eventuelle kjøpskandidater hvis tallene blir bra!

-/ EN MULIG SOSIALISTSEIER i Frankrike får tyske politikere til å vente med å ratifisere den siste EU pakten i frykt for at alt må gjøres på nytt og risikoen det innbærer for at det ikke går igjennom. Dette er svært ødeleggende, fordi det skaper frykt om disiplinen innad i EU. Tragisk at Norge nettopp stilte 50 mrd ekstra i funding til insolvente banker i sør Europa; Høy pris for at Sigbjørn Johnsen fikk en helside i avisen, slik at han kunne fortelle hvor viktig det er å “hjelp” andre. Når han låner penger til banker og nasjonalstater som burde vært slått konkurs for lenge siden, gambler han med felleskassen.

-/ DETTE MÅ SES PÅ som ren underholdning, og ikke en dyptgående analyse; Jim Rogers mener det er svært negativt at aksjer faller på positive nyheter. Det betyr at investorene er mette.

-/ DET SER IKKE UT til at Inderne falt for sjarmen til Trond Giske. Neste lisensrunde for Telenor blir svinedyr..

-/ MARGINER ER et viktig element for bedrifter som ønsker å tiltrekke seg investorer. Netflix la frem tall i går, men falt –14% etter børs. De har har fallende marginer…

-/ TJENESTEN ESTIMIZE, som jeg snakker varmt om så ofte jeg kan, klarte å treffe på estimatene til Facebook som enda ikke er listet eller analysert av analysekorpset. Det er en sterk bekreftelse på at å “crowdsource” inntjeningsestimat har noe for seg!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer