Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.59%  Shanghai -0.14% S&P500 -0.59% DAX futures  +0.40%

Etter to uker med ruskevær kan det se ut til at skyene letter. Wall Street handlet kraftig ned den siste timene i går, men de asiatiske konkurrentene lot seg ikke skremme. Det har ført til høyere futures priser i morgentimene, og jeg antar vi skal forsøke et løft på Oslo Børs også. Det viktige nå er å ikke satse alt på en rebound, men forsøke seg med mindre poster/volum for å teste vannet. Du kan alltids kjøpe mer senere. 

-/ MARTIN MØLSÆTER i First Generator har gått inn i Norwegian igjen, da han tror at Bjørn Kjos har blitt mer motivert til å selge til IAG. Det er utsiktene til en ny emisjon på nyåret som skal ha modnet flygründeren i følge Mølsæter. Sparebank 1 er ute med en analyse som sier at holdingselskapet til Kjos og Kise er såpass belånt at de må legge inn ekstra sikkerhet eller selge Norwegian for å oppfylle lånekrav de har ovenforbankene. Der skal de nemlig har 35% egenkapital til enhver tid, og nå overstiger lånet 600 millioner. Det høres nesten ut som IAG har alt å tjene på å vente lengst mulig med et bud på selskapet..

-/ I MORGEN blir Canada første G7 land som legaliserer cannabis 100%. Det har satt store forventninger til et knippe børsnoterte selskaper som produserer lovlig marijuana på lisens. Marketwatch har laget en fin oversikt over her, men de som følger med på Twitter vet at spekulasjonsbølgen allerede har nådd en bred investormasse etter kraftige kursoppgang i Canopy og Tilray. Det er vanskelig å fornekte at legalisering er en global bølge akkurat nå, og på et tidspunkt tror vel spekulantene at merkevareselskapene innen tobakk og drikkevarer skal posisjonere seg i disse produktene. Det hadde jo vært interessant å lese hva Norges Bank Etikkråd mener om oljefondet og investeringer i denne “vekst”bransjen!

-/ FIDELITY er en av verdens største uavhengige forvaltningshus med over $7.2 trillioner kundemidler.I går kom nyheten om at de lanserer Fidelity Digital Asset Service, som er en custodian og trading tjeneste for kryptoprodukter rettet mot institusjonelle kunder. Mange jeg følger på Twitter mente dette er større nyheter enn godkjennelse av en Bitcoin ETF..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer