Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +1.80%  Shanghai -0.48%  S&P500 -0.40% DAX futures +0.20%

Sentralbanken i Argentina økte renten med 5% i går da Pesoen er under et voldsomt press. Dette er det mest effektive våpenet nasjonalstater har mot svekkelser i valutaen. Verre står det til for Tyrkia ettersom Erdogan nekter sentralbanken å stramme inn renten, det gjør at risikoen fortsatt er høy i markedet generelt sett. Jeg skrev et blogginnlegg om dette i går, hvis dere vil lese mer i detalj hvordan rentemarkedet fungerer i slike kriser.

Det overordnede problemet er den sterke dollaren. Jeg linket til Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sine artikler i hele fjor, der han advarte mot konsekvensene av en aggresiv amerikansk vekstpolitikk. Den sterke dollaren ville på et tidspunkt vippe EM landene og andre nasjoner med høy dollaregjeld og import, av pinnen. Dette er Argentina og Tyrkia gode eksempler på i dag.

Kan det spre seg? Javisst! Det er jo ikke før de som har dollargjeld går konkurs at neste bølge av negativitet kommer. Nå har vi fått advarselen, hvis myndighetene ikke klarer å stabilisere valutaene, så kommer konkursene og de kan rive med seg kredittinstitusjoner. I bildet over ser dere hvilke banker som er mest utsatt mot Tyrkia.

-/ GOLDMAN SACHS har blitt hyret på av Elon Musk og Tesla for å ta selskapet av børs. Denne nyheten kom timer etter at Saudi Arabia bekreftet at de mest sannsynlig ville øke eierandelen fra sine 5%. Målet til Saudi er å diversifisere bort fra olje og inn i fornybar. Tesla tilbyr både biler, soltak og batterier.Les også “Veien videre for Tesla” på Nordnetbloggen.no

-/ HVIS NOEN fortalte meg at LINK Mobilityville selge SMS reklame for 2 milliarder i året, så hadde jeg ikke trodd på det, men realiteten er at topplinjen deres i andre kvartal var på 497 millioner kroner. Det er kanskje flere enn meg som har blitt spurt om å telefonnummer i bytte for 10% avslag på en bukse eller skjorte ved utsjekk i butikken, og de påfølgende irriterende kundetilbudene på tekstmelding uken etter. Aksjen har steget fra 120 til 220 kroner på fire måneder.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer