Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +0.61%  Shanghai 1.65%  S&P500 +0.35% DAX futures +0.12%
Oslo hadde en mindre spennende start på uken, det som var av bevegelser var generert av nye kjøp og salgs anbefalinger fra diverse hus. Mye av det samme kan sies om resten av Europa, og aktørene virker til en viss grad å lete etter neste retning.
Noe mer positivitet å spore over dammen, hvor tech og USD styrke dominerer bildet, og gode tall fra Berkshire og FB hjalp indeksene.
Asia har sin første grønne dag på en liten stund, uten at det går helt av skaftet heller. Oljerelaterte aksjer drar lasset ettersom USAs Iran sanksjoner ble effektuerte inatt.
Tysk industriproduksjon og handelsbalanse, britiske huspriser, samt ledige jobber og oljelagertall fra USA er dagens makro.

USA sine oljesanksjoner slo inn kl 04.00 inatt. De nye kinesiske oljefuturene spratt opp til sitt regulerte tak på 5%, hvor vi på denne siden av kloden er noe mer kjent med kalendere ikke er like overrasket over en hendelse som er så godt dekket og kommunisert.
Iran eksporterer hele 3mbp, ett bortfall som dette kunne sendt oljen langt nærmere tresifret terreng. Så langt så er USA mutters alene om disse sanksjonene, men de sier de skal jobbe med ett og ett land for å få noe mer støtte.
FT har ellers en veldig god longread om mannen bak verdens største privateide oljetrader, Vitol.
Du kan lese om Ian Taylor her.

Tyrkia graver seg et større og større økonomisk hull om dagen. Markedene har null tillit til Erdogan, og hans prosjekter, med god grunn. Hans siste forsøk på overstyring av sentralbanken har bare gjort ting verre, og nå som de har fått litt kontroll tilbake så ser det ut til at skaden allerede er gjort. Gårsdagens flashcrash i valutaen ble såvidt reddet av en renteøkning og lovnader om økt tilførsel av USD. Trafikken av norske turister har faktisk økt med noen flere hundre % denne sesongen, og den lokale valuaten må være den store grunnen, den er ned 70% mot USD så langt i år..

Softbank har vi skrevet om litt her tidligere, men kanskje ikke så mye som man burde, med tanke på den fremoverlente forretningsmodellen, og ikke minst størrelsesordenen.
Bildet over viser selskapene Softbank har eierandelere i direkte, eller via sine mange fond.
For en zoombar versjon av bildet, så trykker du her.
Siden starten av 2008 så har SoftBank investert $175mrd i 374 forskjellige selskaper, hvorav dagens portefølje består av 348 selskaper.

Forrige kvartal viste et solid hopp i overskuddet, hvor mye av dette kommer fra flaggskipet Vision Fund. CEO Son mener overskuddet bare er en fraksjon av hva som skal leveres fremover, og sier at AI er det neste store. Han hevder han bruker 97% av kapasiteten sin på denne sektoren, og at dette er den røde tråden i brorparten av deres investeringer.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer