Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +0.99%  Shanghai +0.78%  S&P500 Stengt DAX futures +0.24%


Utviklingen på Oslo Børs igår forteller mye om hvor spennende dagen var. Null endring på indeksen, som ikke var sjokkerende med tilnærmet null nyheter på kalenderen, og ikke minst langhelg i statene. Resten av europa var blandet, med de sydlige indeksene som trakk opp. Asia fortsetter der de slapp, og Hong Kong er i førersetet med en oppgang på nesten 1,5%. KPI fra Tyskland, UK, og Italia, samt oljelagertall fra USA er dagens makro.

Jernmalm, sammen med stort sett alt annet av industrielle råvarer, hadde et strålende Q4. Starten på året er noe mer ruglete for råvaren som brukes i stålproduksjon. Kinesiske havner rapporter nå lagerbeholdninger så høye man ikke har sett siden 2004, og de siste tallene overstiger det som egentlig er total kapasitet. Jernamalm futures faller over 2% i Kina, og fører til at gruveselskapene faller.
Hovedorganisasjonen til den kinesiske stålindustrien går offentlig ut og ber raffineriene, som er de desidert største kjøperne av jernmalm, om å holde hodet kaldt, da markedet er oversupplert av jernmalm og stål.

Rio Tinto forventer at de skal øke eksporten av jernmalm med kun 3% neste år, og sier at samtlige produsenter gjør sitt for å holde igjen, slik at de ikke oversvømmer markedet.

Kinas innstramminger på offentlig gjeldsfinansierte infrastrukturprosjekter vil merkes noe, men ikke være noen dealbreaker såfremt økonomien fortsetter i dagens tempo.

Torsdag kommer BNP tallene fra Kina, og det er ventet 6,8% vekst, mens 2018 veksten forventes å komme inn på 6.5%.

Estimatene for oljeprisen er nå under revisjon hos de fleste, og Bank of America Merrill Lynch er kjapt ute med å oppjustere sine anslag.
De sier markedet har strammet seg til tidligere enn ventet på grunn av den sykliske oppsvingen, kaldere vinter og sterk OPEC tilbakeholdenhet. BofAML ser nå et underskudd på 430k fat for 2018, mot tidligere anslått 100k, og ser nå snittprisen for Brent i 2018 på $64, mot tidligere $56.
Morgan Stanley ser for seg et underskudd på 200k fat, og at oljeprisen stiger til $75 i Q3 2018.

Reuters har fått sett nærmere på notatene til PBoC som forklarer nærmere hvilke skritt de går for å stoppe all krypto relatert handel og mining fremover. De skal gå hardt inn for å stoppe alt som tar penger ut fra realøkonomien og som unngår reguleringer.
Brorparten av BTC mining foregår i Kina, og landet skal nå la lokale myndigheter bruke strømpriser, skatt, og miljøhensyn  til å styre selskaper og privatpersoner ut av dette.

Dette skjer samtidig som kryptovaluta er under press i Korea, som er verdens største marked for krypto. Så gjenstår det å se om vesten tar over stafettpinnen når det gjelder mining og handel.

.

Mvh
Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer