Morgenrapport Tirsdag

Hva er ditt konkurransefortrinn som investor?

Nikkei -0.49%  Shanghai +0.53%  S&P500 +0.54%  DAX futures +0.05%


Sentiment: Førjulsglede!

Ingenting har kunnet stoppe dette rallyet på over et år. Penger pløyes inn i markedet, der alt annet enn aksjer blir beskrevet som en boble. DOW Jones industrial Average, som består av nesten bare store “Buffett-selskaper”, altså kjente og kjære amerikanske merkenavn som Caterpillar, Nike, Disney, Exxon, Intel, Microsoft, McDonalds osv. har steget 39% siden Trump vant valget i november 2016. Det er kanskje ikke så rart at aksjer har steget, da hovedtema i perioden har vært en skattepakke som mest sannsynlig blir klubbet igjennom i dag og signert av presidenten i morgen. Alle disse selskapene vil få økt likviditet som følge av lavere skattesats og fordelaktig hjemflagging av kapital fra utlandet.

Med denne seieren sikret, kommer Republikanerne til å gyve løs på neste prosjekt med økt selvtillit. Allerede i går holdt Trump en tale der han vred fokuset over på en infrastrukturpakke. Alle som har vært i USA de siste årene vet at veier, kabelledninger, strøm, tog og flyplasser er eldgammelt og forfallent. Det kommer til å koste en formue å fornye infrastrukturen, men denne “konservative” regjeringen har allerede vist seg villig til å blåse $1.5 trillioner på en skattepakke, så hvorfor ikke nye $1.5 trillioner på noe som myker opp velgerne enda mer frem til kongressvalget neste år? Men hovedpoenget mitt; Hva skjer med aksjemarkedet hvis mediebildet skal være preget av diskusjoner rundt en massiv keynesiansk infrastrukturinvestering de neste 6 månedene? Opp, opp og opp. Investorer er håpefulle dyr.

Her nede på jorden igjen er det heller ikke så verst. New York Federal Reserve hever BNP prognosen for inneværende kvartal til 3.98%. Kanskje ikke så rart at aksjemarkedet har steget allikevel, med høyere vekstprognoser og stigende renter.

-/ RUNAR VATNE tar sats og spytter inn 90 millioner i Solon EIendom. Den synes jeg var tøff midt i prisfallet og kollapsen i nyboligsalget, men det er kanskje akkurat da du får et slikt selskap til å utstede aksjer på en lav kurs. Dette kan muligens skape litt optimisme i Solon over julen, da det kommer lite bolignyheter. Vi må se omsetning og prisutvikling for januar, som kommer første uken i februar, før vi får en pekepinne på hvordan de neste 3-6 månedene kan gå.

.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer