Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.44%  Shanghai -0.33%  S&P500 -0.18%  DAX futures -0.10%


Sentiment: Inntjening!

Det var salgspress mot stengetid på Wall Street i går, dog ikke mer enn at positive futures over natten løftet indeksene tilbake til start. Dette må være et forferdelig frustrerende marked for shorterne. Ser man på det lengre bildet, konsoliderer vi på et høyere nivå, og Oslo Børs kan sette nye rekorder om få dager. I tillegg koker det i oljeaksjene igjen, noe som åpenbart er positivt for det norske markedet. 

På torsdag legger JP Morgan og Citibank frem kvartalstall. Det kan for alvor sette tonen for resten av sesongen, og spesielt banksektoren. Det er fristende å peke på at markedet har løpt løpsk i forkant, og selskapene har mye å forsvare, men det er ingenting med markedet hittil i år som peker på en farlig nedside ved negative nyheter.

-/ FORSIDEN av Finansavisen prydes av finanskjendiser som har kjøpt aksjer i NEL. Den siste emisjonen var på 220 millioner kroner og kurs 2.50 kroner. Det er derfor ingen overrakelse at kursen har falt ned mot emisjonsnivå de siste dagene. Jeg tipper det er noen kortsiktige som tar gevinst. Selskapet melder også om etablering avførste av hydrogenstasjon i Japan. I NEL har vi et selskap med mindre executionrisiko enn vi kanskje er vant til fra oljeserviceaksjene. Tre spadetak, en brenselcelle, lagringstank og en omformer!

-/ MARKEDET tok godt i mot emisjonen i BORR Drilling og sendte kursen opp fra start i går, men når timene gikk vendte kursen ned mot transaksjonsnivået på 32 kroner. Det er uansett å forvente at handelsvolumet blir høyere i tiden frem over. Det har blitt hentet inn 5 milliarder friske kroner fordelt på nye aksjonærer, og Seadrill blir snart de-listet. Volumet ender opp i BORR som blir den nye tradingfavoritten innen riggsektoren. Gratulerer Trøim.

-/ BITCOIN KURSEN handlet på $4800 i går, opp fra lave $3000 under septemberkorreksjonen der gud og hans bestemor spådde at boblen hadde sprukket. For det første forstår jeg ikke hvilken oppside det er å hive seg foran momentumtog, uansett hvilken aktivaklasse det dreier seg om. Jeg mistenker at folk blir provosert av å ikke delta på oppsiden og således ønsker å se at det sprekker i stedet. For det andre er det ikke usannsynlig at bitcoin og markedsverdien av kryptomarkedet bare kommer bare til å øke i årene frem over, rett og slett fordi blockchainmekanismen er fremtiden til finans. Det er godt mulig det ikke heter kryptovaluta en gang, om få år heter alt aksjer igjen, men “alt” eierskap kommer til å gjøres opp på en blokk kjede enten i regi av Ethereumnettverket eller Oslo Børs VPS Holding ASA. Personlig tror jeg bitcoin og andre kryptoer er der internett var på 90 tallet!

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer