Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.07%  Shanghai +0.09%  S&P500 +0.12%  DAX futures +0.30%


Sentiment: Et forsøk på oppsiden!

Etter en svak ukestart, peker indikatorene på en høyere åpning i Europa og på Oslo Børs. Det gjenstår å se om dette holder men både futures på S&P500 og DAX indeksen peker på en oppgang på 0.25-0.30% fra start. Oljeprisen bør heller ikke være negativ for markedet, da den har holdt seg sterk etter dippen i juni måned. Nordsjøoljen er faktisk opp 5% siste måneden, og aktive landbaserte rigger i USA faller.

Storyen har kanskje andre forklaringsvariabler. Ettersom Trump går fra krise til krise, mister investorene troen på en skattepakke. Det har ført til svakere dollarkurs, som også løfter oljeprisen (de går som regel motsatt vei). Svakere dollar er bullish for amerikansk eksportindustri, og vi husker frykten fra i fjor da sterk dollar dukket opp som årsak til svakere resultat på flere kvartalspresentasjoner. 


-/ DEN LETTESTE shorten var Seadrill fra 4 kroner til 2 kroner. Markedet priset egenkapitalen til 2 milliarder kroner før sommeren, og det var tullball i all den tid dette var tapt for aksjonærene. I går stengte aksjen på 1.97 kroner på New York børsen, og vi begynner å nærme oss en symbolsk opsjonsprising på egenkapitalen. Jeg tror det kan være mer nedside, men nå er det betydelig svakere risk/reward å sitte short.

-/ MIFID II NÆRMER seg med stormskritt, og nå begynner analysehusene å kommunisere prisene de kommer til å ta fra kunder. De nye reglene krever at meglerhus skiller ut analyse i en egen kommersiell del, der analyser skal selges og faktureres kunder, ikke gå inn i en kurtasjedrevet byttehandel. Man kan spørre seg hvorfor institusjoner fortsatt skal bruke den rene aksjemegleren, når de ikke får med analysene på kjøpet. Det er billigere å handle heldigitalt. Analysehuste Autonomous, startet av en tidligere Merrill Lynch analytiker, tilbyr enkeltanalyser for $1000, sektorrapporter for $5000, Read-only spotify abonnement for $50.000 og full tilgang til analysekorpset for $300.000. UBS har skissert opp en modell der fem personer får tilgang til analysene for $40.000 i året og JP Morgan skal kapre markedet med en billig read-only abonnement helt ned til $10.000. Svinedyrt for private investorer m.a.o og jeg lurer på om dette kommer til å signalisere slutten på aktive retailinvestorer på børs.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer