Morgenrapport Tirsdag

Asiatiske børser selger av mot stengetid, og jeg står fast ved mitt syn om at det er for tidlig å kjøpe aksjer. Verdens største selskap, Apple, er ned –10% på fem dager og stengte dagens lav i går. I tillegg faller utenlandske investeringer i Kina. Hvem skulle tro det? etter å ha vært verdens største og raskest voksende økonomi.

-/ I DAG KOMMER Goldman Sachs og Intel tallene, og bege har egenskapen at de setter retningen i markedet. JP Morgan tallene var gode, men aksjen falt tilbake. Jeg ville vært forsiktig med bankaksjer i forkant av GS.

-/ MOODYS VARSLER nedgradering av 114 banker i 16 land, men jeg kan ærlig talt ikke se at det skal ha den store effekten. Finnes det fortsatt investorer som ikke har tatt høyde for risikoen som ligger i sektoren akkurat nå? Etter 4 års finanskrise og gjeldsproblematikk…

-/ STATOIL TILDELER Aker Solutions en kontrakt på Norsk sokkel verdt 11 mrd. Kr. Dette var en “big one”, og gjelder brønnintervensjon. Hvis jeg ikke tar helt feil skal denne delen av AKSO skilles ut og noteres på egenhånd, og hva passer bedre med en kjempekontrakt i forkant? Gode nyheter for AKSO.

-/ LITEN BEVEGELSE og tynt volum på QEC i går, og jeg tolker et dithen at det mulige funnet ikke skapte stor nok entusiasme til å friste nye investorer inn i caset. Vær forsiktig.

-/ BAKGRUNNEN for den lille spretten i tørrbulkratene tidligere i år, fremkommer tydelig i Rio Tinto sin førstekvartalsrapport: +2% økning i jern malm og +5% i coking coalskipninger. Det kan bli spennende å høre om de andre råvareprodusentene opplever samme oppsving.

-/ STATISTIKK fra cruisebransjen viser fall i billettprisene pga. Igangsatte rabatterte kampanjer for å motvirke fallende etterspørsel. Bildet males mørkere av høye fuelkostnadene, som ikke har vært så dyre på flere år. Fondsfinans tar ned target på RCL fra 215 til 175. Jeg vet ikke hva analytikeren prøver å si med den justeringen!? “Kjøp, men ikke mye”. “Vi har kursmål over dagens nivå, men vil ikke at du skal kjøpe aksjer fordi vi opprinnelig hadde ENDA høyere pristarget”. Noe i den duren…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer