Morgenrapport Tirsdag

Globale aksjeinvestorer kjøpte aksjer i USA og senere i Asia, drevet av fallende spanske og italienske renter. Merkel har snudd, og det gir ECB større fleksibilitet til å kjøpe statsobligasjoner på gjeldstyngede nasjoner. Så lenge rentene holdes i sjakk, eller faller, vil dette aksjerallyet fortsette. Mange fond og institusjoner er underinvestert, og blir tvunget til å kjøpe aksjer på høyere kurser.

-/ MER SMERTE, FØR GLEDE. Facebook aksjen halverte seg i verdi fra IPOen i Mai, og nå kan den få en ytterligere trøkk:  Gjennom høsten utløper diverse lock up avtaler på 5 ganger antall aksjer som ble solgt til publikum i Mai. Det positive er at hvis aksjen faller videre, nærmere vi oss et sted der de som ønsker å selge har fått solgt, samtidig som det fundamentale bildet har forbedret seg (flere medlemmer, økte inntekter fra reklame etc.) Vi skal følge nøye med, fordi selskapet har en unik posisjon og her kan det komme gode inngangsmuligheter i høst…

-/ STANDARD CHARTERED BANK i England kommer til å falle stygt i dag, ettersom Amerikanske myndigheter har anklaget banken for å gjemme $250 mrd for for Iranske interesser.

-/ SOYABØNNER OG KORN falt på Chicago Mercantile Exchange i går, fordi det regnet flere steder i midtvesten. USDA sin oppdaterte rapport om vær og avlinger kan leses her. Kanskje på tide å flikke av YARA posisjonen?

-/ I GÅR NEVNTE jeg Aker Solutions, og aksjen er opp 8% siden fredag morgen. Årsbeste er 99 kr, og i går var den over 95 kr. Jeg ser det som usannsynlig at den ikke skal utfordre årets høyeste notering på et tidspunkt, og skulle man få kjøpt den lavere i dag kan det være interessant.

-/ APROPOS ÅRSBESTE; PGS setter ny toppnotering for tredje dag på rad. Aksjen har snart gått +50% siden 1. Juli. Kjipt å være undervektet aksjer i August, hvis man må betale tett opp til 100 kr for aksjer som kostet under 70 kr for 6 uker siden. Dyr ferie med andre ord…

-/ CHARTET TIL Norwegian er noe av det mer spenstige jeg har sett. Hver gang den faller tilbake, snur den på et høyere nivå (høyere lav). Akkurat nå ser det ut til at aksjen skal blåse gjennom 117.5, som er årets høyeste notering. Det er flere kursmål rundt 145-150 kr på aksjen, og det vil derfor ikke forundre meg hvis aksjen gjør et nytt byks opp når trafikktallene og prisnivået for sommeren kommer.

-/ HUSKER DERE “skuffelsen” når Apple la frem kvartalstall som var marginalt dårligere på Iphone salg? Aksjen falt $7-8 fra $600, men ble raskt plukket opp av investorene. Nå handler aksjen over $622, og har begynt løpet frem mot lansering av Iphone 5 om fem uker.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer