Morgenrapport Tirsdag

Asiatiske børser stiger, oljeprisen er grønn og S&P futures peker på en høyere åpning på Wall Street. Ingen skyer på himmelen enda!

Hvis markedet virkelig går på forventinger om positive uttalelser fra FED i morgen, har vi 2 hele handledager igjen før fasiten foreligger. Investorene liker forventinger, spesielt de med positivt fortegn.

-/ APPLE la frem tall forrige uke, og aksjen falt -6% på dårligere Iphone salg. Dette lå i kortene, ettersom det er lenge siden de har lansert en “ny” modell, men den kommer heldigvis i Q3. Etter fem handledager er aksjen nå 0.9% unna der den var før kvartalstallet ble publisert. De kom raskere tilbake enn jeg forventet… Bull!

-/ KORN FUTURES steg til årets høyeste notering igjen, og har nå steget fra 650 til 820 i Juli måned. Dette er noe av grunne til at agriaksjene som YARA har outperformet markedet. Skyter kornprisen videre, kan YARA fortsette å gå, men det er så vanskelig å vite om råvaren vil korrigere eller fortsette kjemperallyet. Korn var opp +2.8% i går, og det betyr vel et byks for YARA i dag…

-/ NORSK HYDRO legger ned i Årdal, men fortvil ikke; Nedleggelse av kapasitet er bullish, og kommer til å tilte markedsbalansen en gang i fremtiden (sarkasme).

-/ RIKTIGNOK har Polarcus steget 20% den siste uken, men nå kan aksjen skyte virkelig fart. Selskapet tjener penger, og har blitt flyttet over på Oslo Børs sin hovedliste (høyere likviditet). Kvartalstallene de la frem i dag viser at de endelig tjener gode penger, men det er flåteutnyttelsen som overrasker. Den kom inn å 89%, der 8% er multi-client (ikke bra business) og 81% kontrakt (bra business). Guidingen var panser, og jeg har markert det viktigste:

“We continue to see evidence of a globally developing market underscored by exceptionally high tender activiy by the oil companies in the second quarter across all regions, including new exploration frontiers. We expect these tenders on award will contribute to maintaining a robust market outlook through the fourth quarter 2012 and first quarter 2013.”

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer