Morgenrapport Tirsdag

Nikkei indeksen og børsen i Shanghai stiger mer enn +0.7%, mens Hong Kong faller. Alt i alt ser det ut til at markedet kan tenke på en ny opptur etter konsolideringsdagen i går. Janet Yellen skal foran kongressen senere i dag, men jeg tror det blir feil å ta utgangspunkt i at hun vil si noe feil eller komme med nyheter. Jeg tenker heller at man kjøper aksjer, og så får man heller sette stoploss hvis det skulle komme en negativ reaksjon.

E24 har en god artikkel om oljeprisen og utviklingen på Oslo Børs. Hovedindeksen handler nå på samme nivå, som da oljeprisen var $100, mens PGS handler høyere enn da oljeprisen var $85. Erik Roland i Nordea synes dette er en underlig utvikling, mens Hermanrud i Swedbank mener vi har hatt en overdreven fokus oljen sin dominans og peker på bedret utvikling i verdensøkonomien.

-/ BAKKAFROST TALLENE var sterke, mens Lerøy skuffet. Sistnevnte leverte ti prosent lavere EBIT enn estimatene Bloomberg hadde samlet inn på forhånd. Lavere produksjon, lavere margin og fortsatt problemer med importforbudet til Russland ødela mot slutten av fjoråret.

-/ I FØLGE AKSJESTRATEGEN Erik Roland prises Oslo Børs til forward P/E på 13.1, mens historisk snitt er 11.7. Sett i forhold til avkastningene andre steder, som i bankrenter, så er det ikke så rart at aksjer handler på en høy multippel.

-/ NETTAVISEN har en fin artikkel om hvordan kostnadene spiser opp avkastningene din i fond. Ikke uventet kommer Nordnet sitt superfond svært godt ut i sammenligningen.

-/ OLJEPRODUKSJONEN på britisk sektor i nordsjøen, er ned 70% til toppåret 1999, og falt 1.1% i fjor. Høyere kost, lavere oljepris og høy skatt fører til at området mister sin tiltrekningskraft på oljeselskapene.

-/ ETTER BØRS I GÅR steg SunPower og FirstSolar henholdsvis 10% og 12% på nyheten om at de samler felles solkraftbusiness i et nytt selskap (yieldco), som de senere skal børsnotere.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer