Morgenrapport Tirsdag

Blandet utvikling i Asia, der Shanghai var sterkeste indeks med en oppgang på 1.3%. Investorene forventer ytterligere stimuleringstiltak fra kinesiske myndigheter. I USA ble det igangsatt opptøyer i Ferguson igjen, ikke at jeg tenker at dette børsdrivende, men hold et halvt øye på det hvis det sprer seg til andre byer. I tillegg er det meldt mye nedbør de neste dagene på østkysten av USA, og alt som kan holde middelklassen innendørs på black friday kan føre til salg av retailaksjer (som har steget de siste dagene), og svekke det positive sentimentet i thanksgiving uken.

Oslo Børs sklir tilbake, og det er oljeaksjene som nå tar en pustepause. Jeg har hele tiden advart mot å være for ivrig i denne sektoren nå som oljeprisen har repriset seg lavere.

På torsdag har Norsk Hydro kapitalmarkedsdag. Aksjen har steget fra 32 kroner til 41 kroner på fem uker. Løsner det nå?

-/ PÅ TORSDAG MØTES OPEC, og organisasjonen står ovenfor en catch-22 problemstilling. Kutter de produksjonen, gir de et signal til amerikansk shale industri at de kan fortsette å investere i nye felter (OPEC sikrer da et gulv for oljeprisen). Velger de å opprettholde produksjonen for å presse amerikanerne, vil oljeprisen fortsette å falle.

-/ JEFF GUNDLACH har snart 100% avkastning på Apple investeringen sin, og mener at Apple Pay er en stor gamechanger som kan drive kursen høyere. På Tesla sier han: Its all about the batteries. Klarer de å utvikle de batteriene de håper å gjøre, kan det forandre verden. Da blir de gode nok til å lagre solenergi til hus.

-/ SOCIAL CURRENCY kommer for fullt. De norske Onepiece gutta er blant de første i verden som innførte rabatt på kjøp av klær, etter hvor mange følgere kundene har på Instagram, Facebook, Vine, Twitter etc. Kundene må dele kjøpsopplevelsen på sosiale medier, og således gi Onepiece reklame. Jeg har en forretningside; Lag en app til detaljistene og butikkeierne som enkelt regner ut rabatten basert på antall følgere, og eventuellt også kan sende ut reklame gjennom kundenes konto når de foretar en handel.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer