Morgenrapport Tirsdag

Tung dag i USA, og vi toppet faktisk ut rett før Alibabanoteringen på fredag kveld ettersom S&P500 ikke har vært høyere i etterkant. Asiatiske børser handler blandet, der Nikkei i Japan er ned -0.7%, mens Hong Kong er flat og Shanghai stiger +0.66% på bedre manufactoring data. Dette hjelper også oljeprisen, som stiger en halv prosent.

Jeg tror Oslo Børs og de europeiske indeksen åpner flatt i dag, men jeg er redd for at salgspresset ikke er over. Det viktigste er å se om tilløp til rally blir kjøpt eller solgt. Vi er i den sesongmessige svakeste perioden/måneden i året, og det er godt mulig forrige uke representerte en midlertidig topp. FED møte og historiens største børsnotering var hypet høyt nok til å skape et vakuum i etterkant.

-/ I DAG ÅPNET tilbudsperioden på sportskjeden XXLDe skal selge aksjer for mellom 6.9 og 8.6 milliarder kroner. Kun 1.2 milliarder skal til selskapet, resten er nedsalg fra tidligere aksjonærer, primært gründerne og venture fond i EQT systemet (Wallenberg i Sverige). Tilbudsperioden avsluttes 7. Oktober, både for private og institusjonelle.

-/ ETTER LUNCH kommer Q3 tallene Carnival Cruises, og det kan ha stor betydning for utviklingene i RCL. Forrige gang konkurrenten la frem tall, steg RCL 7%. DNB har en salgsanbefaling på RCL og target 350 kroner. Analytikeren mener at de gode tallene i Q2 var et resultat av at de skjøv på kostnader til andre halvår, og nå dukker problemstillingen opp igjen.

-/ I GÅR GIKK det nærmere 100 millioner i volum på Golden Ocean, og aksjen stengte ned -11%. Det er jern malm prisene som tynger, fordi tørrbulkratene startet uken flate. BALT på Wall Street falt -10.7% og DRYS falt -4.5%. Jeg har fryktelig lyst til å peke på en potensiell bunn i Golden Ocean, og dette kan ha vært utflushingsdagen, men feig som jeg er avventer jeg høyere rater. Pareto mener kursen burde få støtte rundt 8 kroner, ettersom det gir 8% direkteyield basert på utbytte. De begynner dog å få kalde føtter på sitt rateestimat for fjerde kvartal, der de hadde 30.000 dollar dagen i regnearkene sine. Spot i dag er i underkant av 14.000 og futuresmarkedet ligger i underkant av 20.000.

-/ CARL ICHAN KASTER kortene i Herbalife. Der har det vært en krig det site året mellom Icahn og Bill Ackmann, der sistnevnte har vært short for over en milliard i Herbalife. Ackmann mener det er et pyramidespill og burde vært forbudt. Endelig er han in the money på den gigantiske shortposisjonen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer