Morgenrapport Onsdag

Nikkei indeksen stiger +2% og oljeprisen løfter seg for første gang i år. I dag kommer muligens den første testen på oppsiden, der vi får se hvor stor apetitten på aksjer er. Skal vi få et Januarrally er vi avhengige av at gode dager kjøpes og volume tiltar. Kl 20.00 i kveld legges notatene fra forrige FOMC møte frem, og viser det seg at flere FED guvernører ville være mer aggresive på nedtegning av stimuliprogrammet, kan markedet falle tilbake igjen. Jeg er derfor ingen stor optimist for dagen som helhet, og ville ikke kjøpt et marked som åpner høyt.

 

-/ MORGAN STANLEY nedgraderte Netflix etter i går, og da aksjen kom for salg fikk jeg en tradingide. Kjøp den 1-3 uker før House of Cards premieren den 14. Februar. Da vil selskapet og kanalen få enorm eksponering i media, samt fokus på seerstatistikk i etterkant, det betyr flere triggere. Husk at det alltid er marginalkjøperne som drar kursen, og mediedekningen vil garantert rekruttere investorer blant “mom & pop”, som vanligvis ikke trader aksjer. Nordnet har en kampanje nå på 9 kroner minstekurtasje på utenlandske aksjer.

-/ FORWARDRATENE steg noe i går, derfor gikk GOGL også, men på ettermiddagen forsvant hele momentumet, og jeg mener fortsatt at aksjen er et salg hvis den løfter seg på godt sentiment i totalmarkedet.

-/ FLÅTEOPPDATERINGEN til PGS var ikke så svak som ventet. Fjerdekvartal (tredje i parentes) viste bedre utnyttelse på kontraktseismikk 41% (37%) og multiklient 46% (57%). Det betyr at de gjør mer kontraktsbusiness, noe som er bullish for inntjening og risikoprofil. Jeg tror aksjen kan stige i dag.

-/ I DAG LA Norwegian frem trafikktallene for Desember og de var ikke så ille som mange kanskje hadde ventet. Da får vi se om aksjen kan bounce, til tross for en artikkel i selveste Wall Street Journal om dreamliner problemene og en fagforening som fortsatt jobber med å amerikanske myndigheter til å nekte dem å bruke asiatisk personell.

-/ BANKENE på Wall Street tjener mindre og mindre penger på trading. Goldman Sachs dro inn $45 milliarder på obligasjoner i 2009, men i fjor var tallet $25 milliarder. Alle de andre bankene viser nedgang også.

-/ SNART MÅ Finanstilsynet i Norge gjøre om på reglementet for å tilpasse det en ny virkelighet. Det er nemlig ikke lov å reise kapital til et selskap offentlig, uten å bruke mye penger på et offentlig godkjent prospekt. I USA kan selskaper nå kommunisere at de henter penger gjennom f.eks sosiale medier. Regelen i Norge er at du ikke kan henvende deg til over 49 stykker samtidig, før det utløser prospektplikt. Det er en svært gammeldags regel.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.01.2014 12:39

Kult bilde!