Morgenrapport Onsdag

Nå er det tid for nedtur igjen, og ettersom både oljeprisen og asiatiske børser faller kraftig, skal vi ikke se bort i fra en –1.5% åpning på Oslo Børs. I en artikkel i El Mundo (spansk avis) i dag står det at Statsminister Rajoy kommer til å be ECB kjøpe spansk statsgjeld. De trenger hjelp fordi rentene har skutt i været de siste dagene. Ingen god utvikling, selv om jeg ikke frykter resultatet. EU og ECB har vist en enorm vilje til å tette hullene der de oppstår, og de er ikke klare for å gi opp enda. Ikke vær en dommedagsprofet, sterke krefter jobber for at ting skal bli bedre…

-/ MARKEDET BLIR drevet fra skanse til skanse pga. Overskrifter i pressen. Uttalelser, og ikke handlinger, påvirker markedet i større grad enn tidligere. I går var det Hollande som snakket varmt om Eurobonds, og en EU byråkrat støttet synet, mens det naturlige utspillet fra Tyskland i dag (forhandlingsøyemed) var å kjøle ned ideén. Ingen ting har blitt bestemt, det eneste som skjer er politikere som poserer. Synd at sentimentet skifter så lett. Hellas er heller ikke nærmere en oppløsning av unionen med Europa. Valget er ikke før 17. Juni.

-/ ALUMINIUMSVERFTET i Kurri Kurri kan bli stengt ned av Norsk Hydro. Anlegget har gått for halv maskin lenge, så det burde ikke være den store overraskelsen. Problemet er alumarkedet, hvis det fortsatt er så råttent at de må stenge ned produksjon! De sier at det er på grunn av kostnadsituasjonen, men kostnadsituasjonen hadde vært bra hvis etterspørselen etter aluminium hadde vært sterk, og det er den ikke. Jeg mener dette markedet har vært dårlig de siste 12-18 månedene.

-/ JEG HAR ENDA ikke funnet ut om korrupsjonsanklagene i Yara ender opp med fengsel for de “skyldige” eller fengsel + stor bot til Yara. Bøter i slike tilfeller pleier å være tilpasset størrelsen på forbrytelsen og omsetningen til selskapet, slik at det skal svi. Risikerer de bot skjønner jeg ikke at aksjen holder seg så sterk…

-/ FØLG MED på bloggen før lunch! I dag har jeg skrevet et stykke jeg tror blir lærerikt om emisjonsprosessen og hva som gikk forferdelig galt med Facebook og hvorfor det kan komme rettslig etterspill.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer