Morgenrapport Onsdag

Litt optimistisk av meg å tro at det ville komme en spillbar “rebound” allerede i dag, for nå ser det ut til at vi går mot en tung åpning igjen. EUR/USD fortsetter å falle, og noteres nå til 1.2689. Valutakrysset har ikke vært under det nivået siden mai i fjor. Ikke et godt tegn, og viser tydelig at investorene “rømmer” Europa.

Det gjør meg ytterligere bearish at sjefen i BHP Billiton, et av verdens største råvareselskaper, sier at han ser ytterligere nedside i råvaresektoren. Han burde vite, ettersom selskapet hans graver, utvinner, selger, frakter, trader alt fra olje, gass, mineraler, kull, jern malm, stål, gull, aluminium og kobber…

-/ JAN VESTRUM i Intex snakker med pressen angående prisingen av egen aksje, og forklarer hvordan risikoen har blitt mindre selv om de har god oppside på prosjektet. De har solgt seg kraftig ned i Mindoro prosjektet til en Kinesisk aktør, men sikret seg en opsjon på 10% ekstra til en høyere “strike-kurs”. Dette betyr at kineserne utvikler gruven, med sin egen finansiering, men Intex kan øke eierandelen fra 20 til 30% hvis prosjektet blir en suksess.

-/ FORUTSETNINGEN for å prøve seg på noen høybeta oljeaksjer i går, var at nyvalg i Hellas allerede var kjent og således ikke ville påvirke markedet negativt før nærmere sluttdato. Det var til og med et vagt håp om at investorene skulle spekulere i et “bedre” valgresultat en periode, men nå ser det ut til at alt det negative skal diskonteres inn raskest mulig. I et sånt klima er stoplossen din beste venn, nest etter kontanter…

Følg med på www.nordnetbloggen.no senere i dag for en liste over positive utviklingstrekk i økonomien. Viktig å ikke bli for negativ!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer